NA RADARU

ODUŠEVIO STANKOVIĆA, HOĆE GA ODMAH U ZVEZDI! Deki prišao klupi protivnika i pitao za njihovog najboljeg igrača

Autor Nemanja Stanojčić

Na meču u Beogradu je Mitrović bio neuhvatljiv za crveno-bele i to ga je preporučilo Stankoviću i stručnom štabu.

Izvor: MN Press

Stefan Mitrović mogao bi da postane novo pojačanje Crvene zvezde. Mladi krilni napadač Radničkog iz Niša je u nedavnom duelu na "Marakani" bio neuhvatljiv za defanzivce domaćeg tima i to ga je preporučilo crveno-belima. Čak je i Dejan Stanković odmah reagovao.

Da su pregovori u toku potvrđuju i reči trenera Nišlija Tomislava Sivića koji je na konferenciji za štampu pred meč sa Partizanom o tome pričao.

"Mitrović je igrač Radničkog, spreman je za ovaj susret i igraće protiv Partizana. Šta će biti posle toga? To nije pitanje za mene, već za ljude u upravi kluba. Voleo bih da ostane, to je najbolji igrač na toj poziciji u našoj ligi, ali sam svestan da je tražen i da ćemo ga teško zadržati. Dejan Stanković je posle našeg meča bio oduševljen partijom Mitrovića. Na licu mesta izrazio je interesovanje za njega i ne čudi me što je na radaru šampiona Srbije", rekao je Sivić.

Izvor: MN Press

Posle tog susreta je Stanković i u izjavi na terenu priznao da je Mitrović njegovoj ekipi napravio dosta problema i da je zbog toga morao da koriguje odbranu.

"Tako je bilo dok nismo iskorigovali odbranu. Nije sramota biti sporiji od nekoga, nisu to bile taktičke greške, fizika je takva, morali smo da napravimo promene, Erakovića da stavimo na Mitrovića, Gobeljića u sredinu, tu je stao vatromet.", ispričao je Stanković.

Stefan je rođen u Kruševcu, deo detinjstva proveo je u Kanadi i ima njihov pasoš. Dobio je poziv da zaigra za reprezentaciju sa Milanom Borjanom, ali im se zahvalio na ponudi.

"Verujem da će u budućnosti biti mesta za mene u našoj seniorskoj reprezentaciji. Potrudiću se da svojim igrama, pristupom i rezultatima to zaslužim. Voleo bih da poput Piksija postanem 'desetka' nacionalnog tima i da fudbalski svet sa poštovanjem priča o još jednom igraču Radničkog", rekao je Mitrović pre nekoliko meseci.

Mitrović je u Radnički stigao 2019. godine, a za reprezentaciju Srbije igrao je u kategorijama do 20 i 21 godine.