ŠOK

BLAMAŽA TIMA NENADA LALATOVIĆA - ISPAO NA FARSKIM OSTRVIMA! Ovo će dugo boleti srpskog trenera, KRAJ u "sezoni kupanja"!

Autor Mladen Šolak

Težak poraz tima srpskog stručnjaka!

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Šokantna eliminacija Borca iz Banjaluke iz Evrope! Na prvoj prepreci u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, ekipa Nenada Lalatovića poražena je na gostovanju B36 Toršavnu - i to na penale. Ostrvski tim je izgubio u Republici Srpskoj 0:2, a onda je u revanšu vodio 3:0, posle čega je Tatar doneo Borcu penale, ali tu je bio kraj za Banjalučane.

Iako je golman Borca Bojan Pavlović prvi "skinuo" jedanaesterac, čuvar mreže domaćih odbranio je potom udarce Nedeljka Piševića i Aleksandra Subića, čime je borbeni B36 prošao u sledeću rundu i napravio senzaciju.

Lalatovićev tim ušao je u ovu sezonu sa velikim ambicijama, a na prvom koraku je doživeo veliko razočaranje. Farani su napravili podvig i prošli u drugo kolo, dok je ekipa srpskog stručnjaka završila evropsku sezonu već 14. jula! U nastavku sezone igraće sam prvenstvo Bosne i Hercegovine i tamošnji Kup.

Iako su Banjalučani najavljivali da oprezni idu u Toršavn, dopustili su protivniku da im zadaje žestoke udarce i da Lalatoviću u drugom meču na klupi Borca nanese jedan od najtežih poraza u trenerskoj karijeri.Uprkos tome što je uoči meča upravo srpski trener govorio da je 2:0 "najgori rezultat" i da neće dopustiti igračima da se opuste, oni su potpuno podbacili i nisu podsetili na tim koji je pre nedelju dana mogao i ubedljivije da slavi u prvom susretu.

Lalatović je ovog leta preuzeo Borac i odmah napravio niz promena u ekipi. U sklopu tih promena doveo je i bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Partizana, ali je očigledno da će biti potrebno još dosta vremena da Banjalučani zaigraju onako kako traži temperamentni trener.