Fudbal

ALBANCI IZNELI MAPU CRNE GORE I PORUKU "VI STE SLEDEĆI!" U Prištini podigli i zastave OVK na evropskoj utakmici!

Autor Mladen Šolak

Ovako je Budućnost dočekana u Prištini!

Izvor: Twitter/Sam Street/Printscreen

Navijači FK Lapi, predstavnika samoproglašenog Kosova, istakli su uvredljivu i skandaloznu parolu na meču protiv podgoričke Budućnosti u okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Oni su na utakmici u Prištini podigli transparent sa mapom Crne Gore od koje je otcepljen jedan deo i uz nju istakli poruku: "Vi ste sledeći".

Kada je u pitanju fudbal, Budućnost je u revanšu pokazala da je bolja, pa je posle 2:0 iz prvog meča golovima Viktora Đukanovića izborila remi i plasman u 2. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Povišenih tenzija bilo je i tokom prvog meča, na kojem su navijači Budućnosti, "Varvari" u Podgorici istakli poruku "Onamo braćo, spremajmo hod", što je deo harodne himne Crne Gore na prelazu 19. i 20. veka. Takođe, uz isticanje te poruke pevali su "Idemo u Srbiju".

Lapi Budućnost
Izvor: YouTube/Varvari Podgorica

Uprava Lapija potom je objavila saopštenje i pozvala na "mobilizaciju celog albanskog naroda, a ne samo navijača tog kluba". "Želimo da odgovorimo svima koji su u Podgorici pokazali mržnju ne samo prema nama, nego prema celom albanskom narodu", saopšteno je. Navijači su za to vreme pripremali navedenu poruku za Crnu Goru, uz koju su isticane i zastave terorističke OVK.

Navijači Budućnosti su prethodnih dana pozivali na odlazak na gostovanje, okačivši fotografiju na kojoj su nacrtane državne granice Srbije i Crne Gore sa označenom Prištinom.