Isplivao!

STANKOVIĆ O ZVEZDINOM VELIKOM PROBLEMU - POSTOJI REŠENJE: Otkriveno ko može da igra na KRITIČNOM mestu!

Autor Dušan Ninković

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o fudbaleru koji bi u nastavku sezone mogao da bude desni bek ekipe.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je u ovom prelaznom roku ostala bez dva desna beka, pa je od trojice fudbalera koji su to mesto popunjavali prethodne sezone u konkurenciji ostao samo Marko Gobeljić. Milan Gajić je prihvatio ponudu CSKA i preselio se u Moskvu, dok je sa Kristijanom Pičinijem raskinut ugovor nakon što nije uspeo da se vrati u takmičarski ritm.

Kako je Mitar Mrkela istakao - Zvezda za sada ne traži desnog beka. Možda je za to zaslužan mladi Nikola Stanković koji polako ubeđuje klupske čelnike da je njegovo vreme došlo, a da poziciju na terenu neće mnogo birati.

Iako je po vokaciji centralni vezni, Nikola Stanković testiran je ranije i kao desno krilo i kao desni bek. Na toj poziciji igrao je i nedavno na prijateljskom susretu protiv Studentskog grada, a trener Zvezde je možda najavio da ćemo ga na tom mestu gledati i kroz sezonu.

"Igrao je desnog beka, na dosta treninga smo ga koristili na toj poziciji. Momak čije su fizičke predispozicije na visokom nivou, dosta se pojavljuje u napadu i odbrani. Kada se igra u poslednjoj liniji odgovornost je dosta veća, sada se radi na njegovoj adaptaciji na desnom beku, iako može da igra centralnog veznog i krilo", ispričao je Dejan Stanković.

Pogledajte neke od Stankovićevih najboljih trenutaka u Zvezdi:

Što je tiče radne etike momka koji je za seniorski tim Zvezde sakupio osam mečeva, dva gola i jednu asistenciju, Dejan Stanković tvrdi da je mnogo lako raditi sa njim jer je neverovatno posvećen ekipi.

"Nikola Stanković je dete Crvene zvezde, momak koji ima nestvarnu volju. Njegove fizičke karakteristike su fenomenalne, želi da uči, napreduje i radi za tim. Svestan je da je dosta pozicija popunjeno sa sjajnim igračima, koji prave razliku. Rekao mi je 'Treneru, bilo gde, ako treba i na gol ću ići'. Kada neko ima takav stav i pristup, mnogo je lako raditi sa njim", otkriva trener crveno-belih.