Potpis!

PET MINUTA BIO MRTAV, PA DOBIO UGOVOR KARIJERE: Pao na terenu, za 10 meseci srušio Srbiju, sada će igrati za velikana!

Autor Dušan Ninković

Drugo letnje pojačanje Mančester junajteda je iskusni vezni fudbaler Kristijan Eriksen.

Izvor: MN Press

Mančester junajted je ozvaničio novo pojačanje! Na Old Traford stiže Kristijan Eriksen, nekadašnji igrač Ajaksa, Totenhema, Intera i Brentforda, ali i čovek za čiji je život strahovao čitav fudbalski svet tokom leta 2021. godine.

Reprezentativac Danske kolabirao je na terenu tokom meča njegovog tima na Evropskom prvenstvu, a brzom reakcijom saigrača i lekarskog osoblja Eriksen je uspeo da bude na vreme prebačen u bolnicu. Iako je gotovo pet minuta bio klinički mrtav, Kristijan je uspeo da nastavi igračku karijeru... I stigne do Junajteda!

Za Inter nije mogao da igra jer u Italiji nije dozvoljen nastup fudbalerima kojima je ugrađen defibrilator, ali se kreativni vezni fudbaler iz Danske snašao. Raskinuo je ugovor sa italijanskim velikanom, potpisao za Brentford i tokom proleććnog dela sezone u Premijer ligi oduševio svojim nastupima. Na 11 mečeva zabeležio je gol i četiri asistencije, a u međuvremenu se vratio i u nacionalni tim.

Igrajući za Dansku Eriksen je bio strelac i protiv reprezentacije Srbije, što je bio dodatni signal klubovima da može da igra na najvišem nivou. Povremeno se pisalo o Totenhemu, čiji su navijači kasnije palili dresove svog nekadašnjeg igrača, ali je na kraju Junajted uspeo da obezbedi potpis.

Pogledajte fotografije sa stadiona u trenucima kada je Eriksen kolabirao:

Verovatno je važnu ulogu u pregovorima odigrao i novi trener Mančester junajteda Erik Ten Hag, koji je kao i Eriksen pažnju svetske fudbalske javnosti skrenuo na sebe u Ajaksu. Sada će sarađivati na novom projektu, a cilj je da se engleski velikan vrati na staze uspeha i ponovo bori za trofeje.

"Mančester junajted je specijalan klub i jedva čekam da počnem. Imao sam privilegiju da igram na Old Trafordu mnogo puta, ali nastupi u dresu Mančester junajteda će biti neverovatan osećaj", rekao je danski fudbaler.