Presuda!

FUDBALERU HTEO DA SEČE PRSTE, A PORODICU MU VEZAO: Kraj slučaja koji je potresao Britaniju - ide u zatvor na 30 godina!

Autor Dušan Ninković

Sud je doneo odluku o provali u kuću Ešlija Kola, nekadašnjeg reprezentativnog beka i višegodišnjeg člana Premijer lige.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji reprezentativac Engleske Ešli Kol proživeo je pravu dramu kada su pljačkaši pokušali da opljačkaju kuću u kojoj živi sa porodicom. U trenutku provale u domu su se nalazili nekadašnji fudbaler Arsenala i Čelsija, njegova devojka Šeron i dvoje dece bivšeg igrača.

Nekoliko meseci nakon što je Kol svedočio na sudu o svemu što je preživeo te noći, doneta je presuda. Vlasti su uhapsile čak šest osoba, a na osnovu DNK uzoraka uhvatile samo Kurtisa Dilksa kojem je određena kazna od čak 30 godina zatvora!

Nemilosrdni Kurtis Dilks bio je vođa bande koja je provalila u kuću nekadašnjeg fudbalera, a u jednom trenutku su želeli i da odseku prste Ešliju Kolu. Sam fudbaler je strahovao za život i nije verovao da će preživeti noć u kojoj se desila provala, zbog čega je sudija procenio da je upad u kuću Ešliju i njegovoj porodici naneo psihološke probleme koji se ne mogu tačno proceniti.

"Teror koji sam doživeo i strah u očima moje dece nikada neće nestati. To su slike koje će zauvek ostati u meni i mogu se poajviti bilo kada. Uložio sam mnogo u bezbednost svog doma, ali i dalje ne smem da odem da bacim smeće bez psa čuvara", pročitano je kao Ešlijeva izjava na suđenju.

Pored Kurtisa Dilksa, za provalu u porodičnu kuću nekadašnjeg fudbalera osuđeno je još pet osoba, koje su zajedno pljačkale u periodu od oktobra 2018. do januara 2020. godine. Takođe, oni su prilikom provale u kuću poznatog igrača, koji je trenutno trener u prvom timu Evertona, imali ideju da glavi porodice nanesu teške telesne povrede, ali je Ešli Kol to sprečio jer su deca stalno bila uz njega.

"U tom trenutku sam pomislio da ću umreti. Moja deca su bila u kući, nisam imao nikoga da im pomogne. Rekao sam Šeron da ih uzme i pozove policiju. Ja sam sa balkona pokušao da dozovem pomoć, najglasnije što sam mogao. Pomislio sam da će biti besni ukoliko sakrijem decu, a da su manje šanse da me ubiju ukoliko i oni budu tu. Bio sam na kolenima, čekao smrt, nisam znao da li ću ikada više videti decu... Pokušavao sam da budem hrabar i ne pokažem im da se plašim za naše živote", ispričao je svojevremeno Kol.