Gotovo!

"NAĐITE NOVI KLUB!" - PSŽ JE POSLAO OVU PORUKU NA 4 ADRESE: Zna se ko napušta Pariz do kraja leta!

Autor Dušan Ninković

Za njih je boravak u šampionu Francuske završen, sad mogu da se presele u novi tim.

Izvor: Profimedia

Nakon još jedne sezone tokom koje su se razočarali u evropske rezultate, u Parizu su rešili da prelome! Leto je određeno za velike promene, pa je tako PSŽ već doživeo značajne izmene u odnosu na finiš prethodne sezone.

Otišli su Leonardo i Maurisio Poketino, a u klub stigli novi sportski direktor Luis Kampos i trener Kristof Galtije. Po njihovim željama sklapaće se ekipa za narednu sezonu, a u planovima nisu pojedini fudbaleri koji su do sada imali ulogu u klubu iz Pariza. Četvorici takvih fudbalera već je poslata poruka da odu iz tima!

Na turneju koja prethodi novoj sezoni Galtije nije poveo četvroicu iskusnih fudbalera, a francuski mediji tvrde da su oni dobili poruku da do kraja leta treba da promene sredinu. Reč je o defanzivcu Kurzavi, kao i veznim fudbalerima Vajnaldumu, Ereri i Draksleru.

Nijedan od njih četvorice nije bio nezamenjiv tokom prethodne sezone, ali je svaki na neki način imao ulogu u klubu. Tako je Kurzava ostao u klubu i pored interesovanja nekih timova da ga dovedu prethodnog leta, Erera je bio predviđen kao tkač koji će pokriti zvzede, a Vajnaldum je prethodnog leta stigao kao veliko pojačanje i povremeno je davao važne golove.

Možda i najveća misterija je Draksler koji već godinama ne igra na nivou iz Bundeslige, ali je i pored toga produžio ugovor sa PSŽ-om. To neće sprečiti Kamposa i Galtijea da mu se zahvale na saradnji i počnu sa promenama po svom ukusu.

Četvorica igrača koji nisu u planovima:

  • Žoržinjo Vajnaldum (31)
  • Julian Draksler (28)
  • Levin Kurzava (29)
  • Ander Erera (32)