Razlaz!

JOŠ JEDAN SRBIN NAPUŠTA DINAMO IZ ZAGREBA: Bio je veliki talenat Zvezde, sada iz Hrvatske odlazi za džabe!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji omladinac Crvene zvezde Damjan Daničić (22) posle dve i po godine odlazi iz Zagreba.

Izvor: MN Press, YouTube/GNK Dinamo Official TV

Nekada veliki talenat Crvene zvezde, kasnije prvotimac Dinama iz Zagreba, a sada višak u velikanu hrvatskog fudbala. Nakon dve i po godine u Hrvatskoj, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Damjan Daničić (22) će napustiti Dinamo!

Po informacijama do kojih su došli hrvatski mediji, Dinamo je rešio da mladog defanzivca pusti u inostranstvo, a njegov novi klub će biti u Azerbejdžanu. Ostali su samo detalji pre nego što se realizuje transfer levog beka u Sumgajit, ekipu koja je prošle sezone bila evropski rival Čukaričkog.

Daničić će zadužiti opremu svog novog kluba, a Dinamo za to neće dobiti nikakav novac. Dogovor dva kluba je da se talentovani levi bek preseli u Azerbejdžan bez obeštećenja, a da tim sa Maksimira zadrži procente od naredne prodaje srpskog fudbalera.

Razlaz Dinama i Damjana Daničića nije iznenađenje, jer on za dve i po godine nije uspeo da se izbori ze mesto u timu. Odigrao je samo šest mečeva za prvi tim Dinama, uz još 35 utakmica u rezervnoj ekipi aktuelnog šampiona Hrvatske. Pored toga, nekadašnji igrač Crvene zvezde, Grafičara i Voždovca je bio na dve pozajmice - u ekipama Varaždina i Istre.

Daničić je bio reprezentativac Srbije u timovima do 19 i 21 godina, a pored našeg poseduje i pasoš Hrvatske. On je rođen u Zagrebu, ali su mu roditelji Srbi pa nije imao dilemu kada je trebalo birati reprezentaciju za koju će nastupati. Ukupno je odigrao 16 mečeva za selekcije Srbije.