Šteta!

SRPSKI KLUBOVI NISU IMALI SREĆE! Katastrofalan žreb - najteži rivali za Radnički i Čukarički!

Autor Dušan Ninković

Nakon što preskoče drugo kolo kvalifikacija, srpski predstavnici će imati strašno težak posao u trećoj rundi.

Izvor: MN Press

UEFA je održala tri žreba u Nionu, a četiri srpska predstavnika dobili su rivale za treće kolo kvalifikacija. Nakon što je su Crvena zvezda i Partizan odlično prošli prilikom žreba, Čukarički i Radnički iz niša nisu imali toliko sreće.

Znalo se da srpski predstavnici u kvalifikacijama za Konfernecijsku ligu neće biti povlašćeni prilikom izvlačenja parova za treće kvalifikaciono kolo, pa su tako kao rivali mogli da im zapadnu i neki od najtežih protivnika.

Nakon izvčlačenja koje je počelo u 14:00, jasno je da će Radnički i Čukarički morati da naprave senzacije u trećem kolu kvalifikacija. Ukoliko u drugoj rundi savladaju svoje rivale sa Malte i iz Luksemburga, srpski predstavnici će igrati protiv Volfsbergera odnosno Tventea!

Protivnici srpskih timova:

  • Volfsberger - Gzira/Radničkiž
  • Tvente - Rasing Luksemburg/Čukarički

Na prvu loptu čini se da su oba predstavnika naše zemlje izvukla najtežeg mogućeg rivala... Ali, o tome će se u Nišu i na Banovom brdu razmišljti tek nakon drugog kola kvalifikacija. Nadamo se da će obe ekipe uspeti da prođu dvomeč u kojem važe za favorite i tako dodatno uvećati koeficijent srpskog fudbala.

Izvor: UEFA/printscreen