BUM!

BOMBE U HRVATSKOM FUDBALU - STIGLI IGRAČI JUVEA I BARSE! Kako je jedan slučaj "otvorio vrata" igračima sa Zapada...

Autor Milutin Vujičić

Rijeka i Gorica su dobili velika pojačanja iz Juventusa i Barselone.

Izvor: YouTube/HNK Rijeka/FC Barcelona/Screenshot

Hrvatski fudbal je prethodnih godina znatno napredovao i zbog uspeha Dinama u Evropi privlačio je i igrače boljeg statusa, a to je pomoglo i drugim klubovima koji se takmiče u HNL.

Tako su u roku od 24 sata u hrvatski fudbal stigli fudbaleri Barselone i Juventusa - i to u Goricu i Rijeku. Nisu to naravno vodeći igrači ovih klubova, međutim prepoznali su Hrvatsku kao mesto gde će "osvežiti" svoju karijeru, a čini se da je tome doprineo dobro poznati slučaj Danija Olma koji je stigao pošto je precrtan u Barseloni, dok danas vredi 60-70 miliona...

U redove Gorice stigao je Musa Vage (23), senegalski fudbaler koji je već godinama u Barseloni, međutim teška povreda ga je izbacila iz koloseka i nije uspeo da se nametne u prvom timu.

Gorica je već potvrdila da će Vage kod njih nastupati u narednoj sezoni kao pozajmljen igrač, a svi se nadaju da će nekada pet miliona evra vredan defanzivac uspeti da se vrati na stari nivo. Za prvi tim je do sada odigrao šest utakmica u svim takmičenjima, dok ga je Barsa slala i na pozajmice u PAOK i Nicu gde se nije naigrao.

U Rijeku je stiglo takođe "bombastično" pojačanje. U pitanju je Juventusov defanzivac Nikita Vlasenko (21) koji je postao punopravni član ovog kluba, odnosno ne stiže samo na pozajmicu.

"Prvi utisci su odlični, verujem da će ovo biti pozitivna sezona. Znam da je Rijeka veliki klub u Hrvatskoj, znam će ovo biti važan korak u mojoj karijeri", poručio je mladi Švajcarac ukrajinskih korena koji je prethodne tri godine bio član Juventusa i iz njega išao na pozajmice u Sion i Ekselsior.