AU!

LALATOVIĆ JE U PRAVU, POJMA MI NEMAMO! Svađa u BiH zbog Srbina, ODBRUSIO mu kolega - Koji trag su ostavili ti STRUČNJACI

Autor Nemanja Stanojčić

Nenad Lalatović našao se na udaru kolega trenera zbog svojih izjava.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nenad Lalatović doneo je šokantnu odluku i podneo ostavku na mesto trenera Borca iz Banjaluke. Uradio je to posle dva velika kiksa. Zbog ispadanja iz Lige konferencija od tima sa Farskih ostrva, a onda je usledio remi sa Slogom iz Doboja u domaćem šampionatu, sve to za nešto više od mesec dana od dolaska u klub.

Posle tog meča održao je emotivnu konferenciju za štampu, a tokom svega toga spomenuo je i kolege trenere. Bio je to povod za Milenka Bošnjakovića da se oglasi. U pitanju je trener Budućnosti iz Banovića koji se javio putem društvenih mreža.

"Tako je Lalatoviću, pojma mi nemamo. Prošlu sezonu počeli smo sa pet trenera van BiH na klupama premijerligaša, pet bosanskohercegovačkih stručnjaka bez posla. Hajde dobro, tržište je otvoreno, ali to nije sve. NJih petorica dovela su najmanje po dva pomoćnika van BiH, a to je još 10 trenera iz BiH bez posla. Hajde, dobro", počinje Bošnjaković izlaganje.

Nastavlja da pojašnjava svoj stav o celoj situaciji.

"Najmanja šteta je u tome. Njih 15 dovelo je po bar 2-3 igrača van BiH as sobom koji po pravilu brzo napuštaju naše klubove kada ti treneri dobiju otkaz. Saberite koliko je to naših mladih igrača moralo da ode u niže rangove, koliko je to ugašenih snova, novih radnika po bauštelama (rad na crno prim.out) i uporedog igranja po nemačkim četvrtim ili petim ligama. Koji trag su ostavili ti stručnjaci i igrači u Premijer ligi BiH? Kakva je tu dobit za naš fudbal."

Ponovo se uhvatio za izjavu srpskog trenera.

"U pravu je čovek. Mi nemamo pojma, ostali znaju. Koliko naših trenera ima u ligama u okruženju? Znate li zašto ih tu nema? Zato što su pametni. Razvijaju svoju decu i svoj stručni kadar, svoje buduće reprezentativne trenere i igrače. Svi ćute i treneri koji po ćoškovima kukaju kako nemaju posla i igrači koji se odriču fudbala u kom su od šeste godine. Ćute i oni koji se nešto pitaju u fudbalu u BiH. Da se Velež vodio tom logikom, moj Feđa Dudić nikada ne bi pokazao šta zna niti bi klub imao ove uspehe koje ima."

Za kraj izlaganja imao je jasnu poruku.

"Ja idiot, ponovo ne mogu, mada me ova priča najmanje dotiče. Toliko", zaključio je Bošnjaković.