Fudbal

BOMBA U ITALIJI ZBOG KOJE JE SRBIN OSTAO BEZ BROJA! Ovo je transfer dana u Evropi - Nemanja je skinuo "21" sa leđa!

Autor Mladen Šolak

Sve su uradili da Argentinac bude zadovoljan - i zaista jeste srećan!

Izvor: YouTube/Dribbling88

Zvanično je odjeknula jedna od najvećih transfer-bombi u evropskom fudbalu ovog leta. Argentinski as Paulo Dibala (28) potpisao je trogodišnji ugovor sa Romom, za platu od šest miliona evra po sezoni i uz mogućnost da saradnja bude produžena i na četvrtu takmičarsku godinu.

Odlični ofanzivac napustio je Juventus ovog leta posle čak sedam godina i prihvatio poziv Žozea Murinja da dođe u Romu. Da bi bio srećan, u "vučici" su pristali da mu ustupe i broj, pa je Nemanja Matić razdužio "21" posle samo mesec dana i preuzeo "osmicu". Na stadionu Olimpiko su uradili sve da Dibala bude srećan i nadaju se da će to da im vrati odličnim igrama, jer se očekuje da bude jedan od lidera ekipe.

Izvor: Youtube/AS Roma

"Dani pre potpisa su bili puni emocija. Brzina i odlučnost koju je Roma pokazala pokazali su mi koliko me žele i to je napravilo razliku. Dolazim u tim koji raste, u klub koji postavlja čvrste temelje za budućnost i kod trenera Žozea Murinja, sa kojim će biti privilegija raditi. Kao protivnik, uvek sam se divio atmosferi koju prave navijači Rome. Ne mogu da dočekam da ih pozdravim obučen u ovaj dres", poručio je Dibala.

Roma je na kraju prošle, prve Murinjove sezone u klubu osvojila trofej Konferencijske lige, ali je u prvenstvu završila na čestom mestu i nije uspela da se vrati u Ligu šampiona, u kojoj je poslednji put nastupala u takmičarskoj 2018/19, kada je stigla do nokaut faze. Sa timom kakav je sklopljen ovog leta, povratak u elitno takmičenje biće prioritet za "vučicu", mada će konkurencija za to biti paklena uz još jači Juventus, branioca titule Milan, Inter, Napoli...

Uz Matića i Dibalu, koji su došli kao slobodni igrači, bez obeštećenja je ovog leta u tim stigao i srpski golman Mile Svilar iz Benfike, dok je plaćeno sedam miliona evra obeštećenja za defanzivca Lila, Turčina Zekija Čelika. Sa druge strane, vezista Henrik Mkitarjan otišao je u Inter kao slobodan igrač, golman Robin Olsen prešao je u Aston vilu, Alesandro Florenci je u Milanu za 2,5 miliona evra...