VIDEO

SPEKTAKL! AS ČUKARIČKOG DAO GOLČINU U EVROPI: Radnički sprečio BLAMAŽU u 92, Čuka je već prošla u sledeću rundu!

Autor Mladen Šolak

Uzbudljivo veče srpskih klubova u Evropi.

Izvor: MN Press

Radnički iz Niša jedva je izbegao poraz na gostovanju Gziri na Malti (2:2) u  2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a Čukarički je praktično već u prvom meču obezbedio prolaz u treću rundu istog takmičenja, jer je pobedio Rasing u Luksemburgu 4:1.

Veče srpskih timova u Evropi definitivno je obeležio vezista Čukaričkog Srđan Mijailović, nekadašnji đak i prvotimac Crvene zvezde i nesuđeni fudbaler Partizana. On je dao golčinu za vođstvo "brđana" 2:1 u 35. minutu, a ogromnu prednost njegovom timu doneli su pogocima i Stefan Kovač golom u 16. i 51. minutu, kao i Jovan Lukić pogotkom u 66, za velikih 4:1. U tom trenutku je praktično postalo jasno ko će pobediti i ko će izvesno igrati u 3. kolu protiv Tventea.

Sat vremena ranije, Radnički je teškom mukom izbegao poraz na Malti protiv Gzire. Gol odluke postigao je Maka Gaku u nadoknadi vremena iz penala, za konačnih 2:2. Prethodno je napadač Nišlija Nikola Štulić doneo Radničkom vođstvo u 28. minutu na asistenciju Lazara Jovanovića, ali je Gzira u međuvremenu preokrenula i potpuno "zakuvala". Srpski predstavnik izbegao je blamažu, ali je jasno da će na Čairu za nedelju dana morati mnogo bolje ako hoće da se plasira u sledeće kolo, gde će pobednik ovog dvomeča igrati protiv Austrijskog Volfsbergera.