Samo napred

SRBIN TAČNO ZNA ŠTA JIRGEN KLOP HOĆE! Stefan igra ODLIČNO za Liverpul - lopta kroz noge, za velike pohvale u Engleskoj!

Autor Mladen Šolak

Bori se za mesto u prvom timu Liverpula

Izvor: Profimedia/MN Press

Mladi srpski vezista Stefan Bajčetić (17) nameće se menadžeru Liverpula Jirgenu Klopu na pripremama u Aziji i Evropi. U današnjoj pobedi protiv Lajpciga (5:0) pokrenuo je lepu akciju završenu golom četvorostrukog strelca Darvina Nunjeza.

Sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Bajčetića provukao je loptu čuvaru kroz noge, a onda je Harvi Eliot odlično pronašao Nunjeza da postavi 0:4. Pogledajte taj lep potez Bajčetića, koji ima španski pasoš i igra za tamošnju omladinsku selekciju.

Posle meča, Bajčetić je dobio pohvale u engleskim medijima. "Dejli mejl" mu je dao "sedmicu", uz objašnjenje da Stefan "odlično shvata Klopovu filozofiju kretanja bez lopte." Osvojio je loptu 'visoko' pre nego što je proigrao Eliota za asistenciju za četvrti gol, piše u ocenama izveštača sa utakmice.

Naravno, novajlija Darvin Nunjez je dobio najvišu ocenu – 9,5, a zanimljivo je da je Bajčetić dobio bolje ocene od poznatih asova poput Džordana Hendersona (6,5), Džejmsa Milnera (6,5), koji je doduše bio prinuđen da igra desnog beka da bi Trent Aleksander-Arnold odmorio. Takođe, Bajčetić je ostavio bolji utisak i od Luisa Dijaza (6,5) i ocenjen je isto kao čuveni štoper Virdžil Van Dajk (7).

Bajčetić je tačno godinu dana u klubu i ove pripreme koristi da se dokaže Klopu i da pokaže koliko je napredovao u prethodnih 12 meseci. Sudeći prema njegovim igrama, Nemac bi mogao da ga testira i u narednim pripremnim utakmicama, protiv Salcburga 27. jula ili Strazbura 31. jula. U međuvremenu će "Redsi" igrati meč Komjuniti šild protiv Mančester sitija 30. jula, a nova sezona Premijer lige počeće 6. avgusta.

Stefanov otac, Sređan Bajčetić (50), igrao je za Zvezdu 1995. kao pozajmljen igrač Selte iz Viga, grada u kojem se Bajčetić junior rodio. Potom je nosio dres crveno-belih od 1998. do 2021. godine:

Biće zanimljivo videti da li će i na dan utakmice Fulam – Liverpul u uvodnom kolu prvenstva Bajčetić biti deo prvog tima evropskog velikana.