Raskid!

KRAJ - RASKINULI ZVEZDA I RIŠAIRO ŽIVKOVIĆ: Bio je najveći talenat Holandije, a posle 500 minuta napušta Beograd!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda je ostala bez još jednog fudbalera koji nije imao veliku ulogu u timu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je nastavila sa smanjivanjem igračkog kadra! Nakon što su klub napustili internacionalci Kristijano Pičini i Aksel Bakajoko, iz Beograda odlazi i Rišairo Živković, momak koji ima holandsko i srpsko državljanstvo. Krilni fudbaler nije uspeo da se nametne Dejanu Stankoviću, pa je nakon godinu dana saradnje ugovor sporazumno raskinut.

Živković je u Zvezdu stigao tokom avgusta 2021. godine, ali nije uspeo da ostavi dublji trag u jedinom srpskom klubu za koji je nastupao u karijeri. Zabeležio je samo 14 mečeva uz jedan gol i jednu asistenciju prethodne sezone, a na početku novog prvenstva nije bio u prvom planu.

Navijači će upamtiti njegov pogodak u Kupu Srbije protiv Inđije, koji je crveno-belima doneo pobedu minimalnim rezultatom na putu ka drugoj uzastopnoj duploj kruni. Pored tog pogotka i dva na početku letnjih priprema u Sloveniji pre nekoliko nedelja, od Živkovića stvarno nismo videli mnogo.

Odigrao je samo 500 minuta u crveno-belom dresu, a sada je pred njim nova potraga za klubom. Prethodnih nedelja pričalo se o interesovanju iz Poljske, Belgije i Holandije, a pošto nekadašnji igrač Ajaks ima "čiste papire", ne bi trebalo da mu bude problem da nađe novi angažman.

Podsećamo, Živković je svojevremeno kao omladinac Groningena bio jedan od najvećih talenata u Holandiji, a godinama se pričalo i za koju će reprezentaciju zaigrati u seniorskoj konkurenciji. Bivši mladi reprezentativac Holandije ipak nije dostigao visine koje su mu se predviđale, pa je u klupskoj karijeri pored Groningena i Zvezde igrao još za Ajaks, Viljem II, Utreht, Ostende, Čančun Jatai, Šefild junajted i Guangžu R&F.