Uživo

ZVEZDA VEĆ ODMAKLA PARTIZANU! Šampion je na PLUS 4, Milan Pavkov nastavio seriju!

Aktuelni prvak Srbije stekao je četiri boda prednosti u odnosu na Partizan, nakon samo tri kola Superlige.

Izvor: MNPress

Fudbaleri Crvene zvezde imaju maksimalan učinak nakon tri kola! Šampion je pobedio u Lučanima - 2:1. Njteži zadatak u dosadašnjem delu prvenstva obavljen je zahvaljujući ranom golu Milana Pavkova, ali i pogotku rezerviste Stefana Mitrovića, koji se na debiju upisao u strelce.

Dramu u poslednjih desetak minuta meča stvorio je Nikola Leković, koji je bio najsnalažljiviji pred golom Zvezde. Nakon prekida Mladosti iskoristio je gužvu i uz malo sreće uspeo da savlada Milana Borjana. To je domaćem timu dalo nadu da bi mogli da stignu i do izjednačenja, ali velikih prilika za tako nešto nije bilo.

Rezultat se nije menjao, a Zvezda je iz Lučana zasluženo odnela ceo plen. Pored pogodaka Pavkova i Mitrovića crveno-beli su stvorili niz šansi koje nisu uspeli da pretvore u gol, a raspoloženi za igru bili su Katai i Ivanić. Ipak, večeras nijedan od njih nije zatresao mrežu, iako su često bili u izglednim prilikama da upute udarac. Još jedan veoma dobar meč odigrao je Kings Kangva, koji se publici predstavlja u pravom svetlu od kako je došao. Momak iz Zambije mnogo trči i pokriva ceo teren, a uz to donosi i veoma racionalne odluke.

Meč u Lučanima obeležili su i nastupi Mitrovića koji je bio strelac i Aleksandra Pešića, povratnika u crveno-belo jato. Nekadašnji reprezentativac Srbije odigrao je najbolju sezonu u životu tokom prethodnog mandata u Zvezdi, a sada je iz Turske stigao kao pojačanje za evropske kvalifikacije.

Večeras nije imao mnogo prostora da se pokaže, a narednu priliku imaće na stadionu Crvene zvezde, u 4. kolu Superlige. Aktuelni šampion će tada igrati protiv Radnika iz Surdulice, tima koji ga je prethodne sezone namučio u oba ligaška meča. Sa druge strane, Mladost će gostovati Kolubari u Lazarevcu.

Uskoro opširnije...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
23:00

Izjava Dejana Stankovića!

"Bilo je teško gostovanje, protiv ekipe koja igra prepoznatljiv stil '1 na 1' po celom terenu, što malo i frustrira naše momke. Ostali smo strpljivi, skoncentrisani, bezveze smo primili gol, moglo je bolje da se reaguje, ali ovako će biti u svakoj utakmici - čvrsta borba. Moramo da kontrolišemo utakmicu, tako se stiže do pobede", rekao je Stanković za TV Arena sport.

22:56

KRAJ - 1:2!

Crvena zvezda je pobedila i treći meč na početku nove sezone, pa se sada usamljena na vrhu tabele. Do trijumfa u Lučanima aktuelni šampion je došao golovima Milana Pavkova i Stefana Mitrovića koji je debitovao, dok je dramu doneo Nikola Leković u finišu susreta.

Pogledajte detalje sa meča:

22:54

90+2. minut - Bojović!

Velika prilika za najboljeg strelca u istoriji Superlige, ali Milan Borjan je uspeo da zaustavi taj udarac.

22:49

87. minut - Poslednja izmena u Zvezdi!

Umesto Kingsa Kangve, na terenu je Nikola Stanković.

22:46

83. minut - Izmene!

Dejan Stanković je na teren poslao Mustafu, a Dragiša Žunić Sremčevića.

22:41

79. minut - GOOOL, Leković!

Iskusni defanzivac najbolje se snašao u kaznenom prostoru, a lopta je nakon odbitka završila u mreži Crvene zvezde.

Mladost - Zvezda 1:2, Leković
Izvor: YouTube/Arena sport TV

22:34

72. minut - Izmene!

Dejan Stanković pravi još dve izmene. Umesto Kange i Pavkova na terenu su Seku Sanogo i Aleksandar Pešić, povratnik u Zvezdu.

22:33

71. minut - GOOOL, Mitrović!

Odlično je mladi krilni fudbaler pratio Kataijevu akciju po levoj strani, a kada se već našao na pravom mestu nije mu bilo teško da sa  nekoliko metara udaljenosti duplira prednost Zvezde.

Mladost - Zvezda 0:2, mitrović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

22:22

59. minut - Izmene!

Pravi promene trener lučanske Mladosti. Umesto Žunića i Gordića, na terenu su Milanović i Radivojević.

Izvor: MNPress

22:16

54. minut - Mitrović!

Sjajno je Katai pronašao novajliju u redovima Zvezde, ali mladi krilni fudbaler iz izgledne situacije nije uspeo da zatrese mrežu Mladosti.

22:08

46. minut - Nastavljamo!

Crvena zvezda je krenula u prvi napad, a drugi deo meča igraće i debitant Stefan Mitrović. Mladi krilni napadač zamenio je Bukarija.

21:51

POLUVREME - 0:1!

Sudija Živković odsvirao je kraj prvog dela meča nakon jednog minuta nadoknade, a u ovom delu susreta nismo videli mnogo prilika. Jedini pogodak na meču postigao je Milan Pavkov koji se u 14. minutu najbolje snašao u kaznenom prostoru.

Izvor: MNPress

21:49

44. minut - Povreda Vesnića!

Mladi defanzivac Mladosti ostao je da leži na ivici kaznenog prostora svog tima, nakon kontakta sa Pavkovim. Čini se da će štoper Lučanaca moći da nastavi meč.

21:35

30. minut - Pauza!

Zbog izuzetno visoke temperature, sudija Živković je igrače poslao na kratak odmor, kako bi se osvežili pred nastavak meča.

21:30

Pogledajte gol Zvezde!

Ovako su crveno-beli stigli do prednosti.

Mladost - Zvezda 0:1, Pavkov
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:19

14. minut - GOOOL, Pavkov!

Milan Pavkov je strelac, a Marko Gobeljić asistent za prednost Zvezde u Lučanima.

Katai je sjajno uočio ubacivanje desnog beka, a centaršut na drugu stativu dobro je pratio Pavkov, koji je iskoristio kiks Miloševića i loptu sa nekoliko metara udaljenosti sproveo u praznu mrežu!

21:13

8. minut - Gobeljić!

Prva opasnost pred golom domaćeg tima. Probao je Gobeljić sa ivice kaznenog prostora, nakon što se lopta odbila do njega, ali je udarac po zemlji zaustavio golman Mladosti.

Izvor: MNPress

21:05

1. minut - Meč je počeo!

Nakon malih problema sa bakljama koje su blizu terena bacili navijači Crvene zvezde, počeo je meč u Lučanima. Prvi napad ima domaći tim!

20:55

Trener Lučana!

Ekipu Mladosti će na večerašnjem meču predvoditi Dragiša Žunić, nekadašnji prvotimac ovog kluba. On je tokom ovog leta bio u centru pažnje srpske fudbalske javnosti, jer je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba Mladosti, a zatim se nekoliko dana kasnije vratio u klub i nastavio sa pripremama za novu sezonu.

Mladost je u prvoj rundi osvojila samo bod protiv spartaka na svom terenu, a zatim poražena u Kragujevcu od Radničkog. Videćemo da li će takvi rezultati inicirati novi rastanak Žunića i Mladosti.

Izvor: YouTube/Super liga Srbije/Printscreen

20:50

Kadrovske promene u Zvezdi!

Večeras će šansu da zaigraju u dresu Zvezde imati novajlija Stefan Mitrović i povratnik Aleksandar Pešić, poslednja letnja pojačanja Stankovićevog tima. Podsećamo, Stefan Mitrović je stigao u Beograd nakon što je u dresu Radničkog iz Niša bio impresivan u prva dva kola - protiv Zvezde i Partizana. Aleksandar Pešić se u klub vratio kako bi pojačao konkurenciju u napadu, a u Zvezdi je odigrao najbolju sezonu karijere sa 29 golova i 21 asistencijom.

U poslednjih nekoliko dana klub su napustili Kristijano Pičini, Aksel Bakajoko i Rišairo Živković sa kojima su sporazumno raskinuti ugovori.

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

20:40

Prethodni okršaji!

Crvena zvezda trenutno ima niz od 12 prvenstvenih pobeda protiv mladosti, a poslednji neuspeh crveno-belih dogodio se još 2016. godine kada je odigran meč bez pogodaka. Prethodne sezone Zvezda i mladost su odigrali dva meča.

  • Crvena zvezda - Mladost 1:0 (Ivanić '45)
  • Mladost - Crvena zvezda 1:5 (Bojović '8 - Katai '30, '54, '65, Kanga '59, Ivanić '61)
20:30

Zvezda silna!

Crveno-beli su pohod na šestu šampionsku titulu u nizu započeli veoma dominantno. U prvom kolu savladan je Radnički iz Niša (40:0, a u drugoj rundi je Zvezda bila još ubedljivija protiv Kolubare (5:0).

Podsetite se detalja sa tih mečeva i uživajte u Zvezdinih devet golova!

Crvena zvezda - Radnički Niš:

Crvena zveda - Radnički 4:0
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Crvena zvezda - Kolubara:

Crvena zvezda - Kolubara 5:0
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:25

Službena lica!

Večeras će za pravdu biti zaduženi:

  • Glavni sudija: Živković Aleksandar
  • Prvi pomoćnik: Beljin Goran
  • Drugi pomoćnik: Antić Nikola
  • Četvrti sudija: Srećković Marko
  • Delegat: Popović Rade
  • Kontrolor: Jeknić Mihailo
  • VAR: Marković Momčilo
  • AVAR: Tomić Pavle
Izvor: MN Press

20:15

Preostali mečevi večeras!

Pored utakmice u Lučanima, igraće se još tri susreta:

  • Čukarički - Napredak
  • Voždovac - Mladost GAT
  • Vojvodina - Spartak
20:05

Rezervisti!

Mladost Lučani: Samčović, Babić, Maksimović, Marković, Mićević, Milanović, Mitrović, Perović, Radivojević, Sremčević, Đerković

Crvena zvezda: Vasiljević, Ben, Leković, Mitrović, Motika, Mustafa, Nikolić, Ohi, Pešić, Sanogo, Stanković

Izvor: MN Press

20:00

SASTAVI!

Mladost Lučani: Ostojić - Dunđerski, Vesnić, Milošević, Radovanović, Leković - Jojić, Gordić, Žunić, Udovičić - Bojović

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva - Bukari, Katai, Ivanić - Pavkov

19:55

Novi dres Zvezde!

Crveno-beli su danas predstavili rezervu garnituru za sezonu 2022/23! Dres je pretežno beo, uz dve izlomljene crvene linije, a inspiracija mu je bila oprema koju su prvotimci Zvezde nosili u sezoni 1988/89.

Pogledajte kako izgleda novi dres aktuelnog šampiona Srbije:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
19:45

Dobro veče!

Fudbaleri Crvene zvezde po prvi put u novoj sezoni igraju takmičarski meč na gostovanju. U trećoj rundi Superlige gostuju ekipi Mladosti u Lučanima, a meč je na programu od 21:00.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos.

Ukratko

  • Mladost - Crvena zvezda 1:2
  • Crveno-beli imaju obe pobede
  • Mladost je osvojila bod u dva kola
učitaj još +