Sećate se?

IGRAO SA STANKOVIĆEM, A SAD GA NIKO NE PREPOZNAJE! Pamtimo ga iz Zvezde i Italije, sad ima novi cilj u srpskom fudbalu

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Zvezde i Rada napravio je zavidnu karijeru u Italiji.

Izvor: YouTube/Pancevo RTV/Printscreen

Početak nove sezone u Srpskoj ligi grupa Istok znači i novi start za ambicioznu Dubočicu, koju će sa klupe predvoditi Marko Perović. Tim iz Leskovca namerava da se vrati u drugoligaški karavan, a u njihovom gradu niče jedan od najmodernijih stadiona u zemlji.

Pre više od 30 godina je rođeni Leskovčanin Marko Perović (50), nekadašnji prvotimac Dubočice, napustio grad i krenuo da gradi svoju fudbalsku karijeru. Usledile su Vojvodina, pa Crvena zvezda, zatim Italija, Holandija, Španija, Austrija, nakratko Rad, pa ponovo Italija u kojoj je i završio karijeru i odakle su mu stizale ponude za mesto trenera.

Između ostalog igrao je za Kremoneze, Ankonu i Napoli, poznate italijanske timove. Ipak, ljubitelji fudbala na ovim prostorima najviše ga pamte iz sezone 1994/95, kada je nosio dres Crvene zvezde. U prelepim Diadora dresovima sa natpisom "Beobanka" na prednjoj strani stigao je do duple krune, a svlačionicu je u toj sezoni delio sa Zvonkom Milojevićem, Nenadom Sakićem, Goranom Đorovićem, Dejanom Petkovićem, Ivanom Adžićem, Dejanom Stankovićem, Darkom Kovačevićem...

Pogledajte Marka iz igračkih dana:

Od tada je prošlo gotovo tri decenije, a Perović je na početku trenerske karijere i ima veliki cilj. Čovek koji je bio pomoćnik Zdenjeka Zemana u Zvezdi, Slavoljuba Muslina u Saudijskoj Arabiji i samostalno predvodio Železničar iz Pančeva sada sedi na klupi kluba iz rodnog grada i pokušava da ga vrati u Prvu ligu Srbije.

Vreme koje je prošlo ostavilo je traga, pa Marko Perović sada izgleda mnogo drugačije nego u igračkim danima. Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, sa tri nastupa u plavom dresu, obrijao je glavu i retko koji navijač Crvene zvezde bi mogao da ga se seti. Iako je u klubu ostavio trag, Perović je mnogim fanovima crveno-belih nepoznat.