Sećate se ovih transfera?

SRBIN PREDVODI LISTU NAJŠOKANTNIJIH TRANSFERA IKADA: Britanci ga stavili na listu sa Tevezom, Maskeranom, Eriksenom...

Autor Nikola Lalović

Zapravo je Krkić u Engleskoj igrao najboljoi fudbal nakon odlaska iz Barselone.

Izvor: Profimedia

Britanski portal "Give me Sport" objavio je povodom prelaska Džesija Lingarda u Notingem Forest listu od 25 najšokantnijih transfera u svetu fudbala, a na njoj se nalazi i jedan Srbin!

Doduše Srbin koji nije zaigrao za nacionalni tim naše zemlje jer je izabrao da nastupa za Španiju. U pitanju je naravno Bojan Krkić i njegov prelazak u Stouk.

"Nakon što su ga u jednom trenutku prozvali sledećim Lionelom Mesijem, Bojanova odluka da Barselonu zameni Stoukom svakako je bila iznenađenje. Španac se, verovali ili ne, u klubu zadržao pet sezona te zaigrao čak i u Čempionšipu", navodi se u tekstu britanskog portala

Na vrhu liste je prelazak Havijera Maskerana i Karlosa Teveza u Vest Hem 2007. godine, potom sledi odlazak Džej Džeja Okoče iz PSŽ-a u Bolton, a tu je i transfer tada još mladog Đenara Gatuza iz Peruđe u Glazgov Rendžers. 

Možda ste i zaboravili neke od transfera na listi, ali Džoi Barton je 2013. godine potpisao za Marsej, a Esteban Kambijaso je bio u Lesteru. Tu su i transferi Žulijena Fobera u Real, Žuninja u Mildzbro, Niklasa Bentera u šampionski Juventus, ali i nedavni prelazak Filipea Kutinja u Aston Vilu.

Setili su se u "Give me Sport-u" i nekih davnih transfera pa su tu prelazak Lutera Bliseta iz Votforda u Milan 1983. godine ili čuveni dolazak Alija Dije u Sautempton.

Na listi je i odlazak Džeka Vilšira u danski Orhus, Martina Brajtvajta u Barselonu, Erika Šupo Motana u PSŽ, ali i povratak fudbalu Kristijana Eriksena u dresu Brentforda.

Nije zapostavljen ni ženski fudbal, pa su tako prelasci Aleks Morgan u Totenhem, Karli Lojd u Mančester siti, Tobin Hit u Arsenal i Eni Aluko u Juventus na listi.