NEMOGUĆE!

"OVO JE IZDAJA!" FUDBALER POBEGAO IZ JOKANOVOG KLUBA: Išunjao se dva sata pred meč Rusa, nikome se NIJE JAVIO!

Autor Milutin Vujičić

Neuobičajena situacija za Slavišu Jokanovića u Dinamu iz Moskve.

Izvor: Youtube/F.C. København/Profimedia

Srpski trener Slaviša Jokanović preuzeo je ovog leta moskovski Dinamo, uprkos tome što su ruski klubovi "proterani" iz UEFA takmičenja zbog rata u Ukrajini, a već na početku svog mandata u ovom klubu doživeo je neprijatnost pošto je jedan od fudbalera bukvalno pobegao!

U pitanju je urugvajski bek Giljermo Varela (29) koji je napustio karantin Dinama i nikome u klubu se nije javio, da bi se dan kasnije pojavio u Moskvi kako bi pokupio svoje stvari iz trening-centra.

Jokanović se odmah odrekao Varele, inače nekadašnjeg igrača Mančester junajteda, a koji je verovatno želeo da iskoristi situaciju na tržištu i da raskine ugovor bez ikakvih posledica. Sve bi to i bilo na kraju u redu po Dinamo, da samo dan pre toga nije obećao da će nastaviti da nosi njihov dres...

"Dva sata pre utakmice saznali smo da nije tu, ovo je nezabeležen slučaj. Kao španska serija, zapravo - urugvajska", rekao je fudbaler Dmitrij Skopincev koji takođe nastupa za Dinamo.

"Već sam sve rekao. Ovo je izdaja, a Varela je izdajnik. Izbacio bih ga iz tima i to je sve", rekao je Andrej Kobelev, nekadašnji trener Dinama dok je i čitava ruska javnost u šoku kako je Urugvajac uspeo da ih izigra, iako je na kraju krajeva imao pravo da ode iz kluba zbog vojne invazije.

Varela je inače stigao u Dinamo još 2020. godine. Prvo je došao na pozajmicu iz Kopenhagena, da bi ga potom otkupili za stalno. Bio je standardan igrač ovog tima, ali sada više za njih ne postoji.