KRAJ!

MILAN BORJAN DO KRAJA KARIJERE U ZVEZDI! Potpisao novi ugovor, klub objavio detalje - evo do kada će braniti!

Autor Dušan Ninković

Iskusni čuvar mreže dogovorio je produžetak saradnje sa Crvenom zvezdom, za koju će braniti do kraja karijere.

Izvor: MN Press

Sve je gotovo - Milan Borjan zna u kojem će klubu završiti igračku karijeru. Iskusni čuvar mreže stavio je paraf na novi ugovor sa crveno-belima i u Zvezdi će ostati sve do leta 2026. godine.

Golman aktuelnog šampiona Srbije i reprezenttivni čuvar mreže Kanade tada će imati punih 38 godina, pa je sasvim jasno da će mu biti ispunjena želja koju je nekoliko puta pomenuo. Borjan će u dresu Crvene zvezde završiti golmansku karijeru.

Čuvar mreže srpskog šampiona tako će produžiti svoj mandat u Zvezdi na impresivnih devet godina, pošto je u klub sa stadiona Rajko Mitić stigao u leto 2017. godine. Od tada je bio važan deo svih velikih evropskih uspeha Zvezde koji se dešavaju prethodnih sezona, a često su baš njegove odbrane pravile krucijalnu razliku u velikim mečevima.

Sjajne partije među stativama donele su mu kapitensku traku u Zvezdi, ali i poštovanje navijača kojima je jedan od omiljenih fudbalera crveno-belih. Do sada je branio za Zvezdu 231 put, a 113 puta je sačuvao svoju mrežu. U poslednjem kolu prethodnog prvenstva postigao je i jedini gol u dosadašnjoj karijeri, kada je sa bele tačke savladao čuvara mreže Voždovca.

Pre dolaska u Crvenu zvezdu Borjan je imao zanimljivu karijeru u kojoj su se smenjivali srpski i inostrani klubovi. Počeo je u Dinari iz rodnog Knina, nastavio u Radničkom sa Novog Beograda, branio u Kanadi tokom dana u mlađim kategorijama, a zatim se preselio u Južnu Ameriku. Bio je na probi u čuvenoj Boki, branio za urugvajski Nasional, zatim za Kilmes u Argentini...

Usledio je povratak u Srbiju gde je bio na golu Rada, a zatim su se nizali Sivaspor, Vaslui, Ludogorec, Radnički Niš, ponovo bugarski šampion, pa Korona Kjelce u kojoj je bio na pozajmici. Od 2017. godine je u Zvezdi, gde beleži najbolje partije u karijeri.