VERUJE U SVOJ TIM

ZNAMO ZA TURBULENCIJE U PARTIZANU... TRENUTNO JE LOŠE STANJE! Bivši igrač Zvezde "preti" crno-belima: Iskoristimo krizu!

Autor Milutin Vujičić

Nenad Tomović će biti prva prepreka Partizanu u ovogodišnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Izvor: MN Press

Srpski internacionalac Nenad Tomović nastupao je tačno 12 godina u Italiji. Napustio je Zvezdu 2009. godine i redom igrao za Đenovu, Leče, Fiorentinu, Kjevo i Spal, da bi od prošlog leta otišao u kiparski AEK iz Larnake.

Sa njima je bio vicešampion Kipra, a nakon eliminacija iz kvalifikacija za Ligu šampiona posle penala - Tomović je saznao da se vraća u Srbiju, pravo na megdan Partizanu. Utakmica ne dolazi u najboljem trenutku po crno-bele pošto su loše počeli sezonu, da bi u sredu i sportski direktor Ivica Iliev podneo ostavku.

Upravo ovi problemi će biti važan adut AEK-a, kao i tropske temperature na Kipru, a koje će Partizan već sledeće nedelje osetiti jer je u vreme utakmice (četvrtak, 18.00 lokalno vreme) prognozirano i 40 stepeni Celzijusa.

"Trenutno je loše stanje u Partizanu, ali to je generalno u našem fudbalu uvek tako, čim ne kreneš dobro, čim nemaš rezultate, odmah se udara po upravi, treneru, stručnom štabu... Nama takve okolnosti mogu samo da idu u prilog. Gledamo da iskoristimo trenutnu atmosferu i ostvarimo što bolji rezultat, mada u fudbalu jedna sitnica može da promeni sve, te možda i njima čitava situacija bude dodatni motiv da preokrenu sve na bolje i da od utakmice sa nama naprave zaokret", izjavio je Tomović u intervjuu za "Mozzart Sport" i poručio da će gledati da iskoriste narušenu atmosferu u Humskoj.

Nenad Tomović poručuje da iskreno "ne zna kakvo je generalno raspoloženje u Partzanu i kakva su gledišta pred dvomeč" jer su imali dva dana slobodno nakon eliminacije od Mitjilanda, ali veruje da će biti teško uprkos krizi crno-belih.

"Partizan je blagi favorit, ali sam siguran da i mi imamo šanse. Potrudićemo se da prođemo dalje. Prednost crno-belih je iskustvo u evropskim utakmicama što nama kao klubu nedostaje, iako imamo veoma iskusne pojedince i većina je igrala na ozbiljnijem nivou. Ipak, kao klubu nam nedostaju ovakve utakmice što se videlo i u utakmici sa Mitjilandom. Naše prednosti su turbulencije kroz koje prolazi Partizan, poremećeni su na tom polju što moramo da iskoristimo i s obzirom na to da smo u prvoj utakmici daomaćin da možda već u tom susretu rešimo sve", rekao je Tomović.