DOBRA VEST!

EKSKLUZIVNO! UEFA "PRECRTALA" JEDNOG RIVALA ZVEZDE: Potvrđeno za MONDO - ovaj par je strogo zabranjen!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda će na žrebu plej-ofa Lige šampiona biti povlašćena i na jedan od četiri para NEĆE moći da ide. UEFA je to potvrdila za MONDO.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv jermenskog Pjunika, a nakon jučeranjih iznenađenja saznala je i imena potencijalnih protivnika u plej-ofu za elitno takmičenje!

Na žrebu koji se održava već 2. avgusta, Zvezda će biti povlašćena i mogući rivali su joj Trabzonspor, odnosno pobednici mečeva Bode Glimt - Žalgiris i Makabi Haifa - Apolon. Ono što je zbunjivalo sve jeste četvrti nepovlašćeni par Karabag - Ferencvaroš, a iz UEFA su za MONDO rešili ovu dilemu.

Crvena zvezda neće moći da bude žrebana sa parom Karabag - Ferencvaroš zbog političkih odnosa Jermenije i Azerbejdžana, odnosno UEFA je u obavezi da spreči potencijalni duel Pjunika i Karabaga.

"Odlukom Izvršnog odbora UEFA klubovi iz Jermenije i Azerbejdžana ne mogu da budu spojeni na žrebu. Više informacija o žrebu plej-ofa Lige šampiona biće poznato u narednim danima", odgovorio je portparol UEFA za MONDO i time definitivno potvrdio informaciju koja je zanimala sve navijače Crvene zvezde.

UEFA inače na žrebovima kvalifikacija za EP i SP brani da se Azerbejdžan i Jermenija nađu u istoj grupi, sve zbog sukoba oko oblasti Nagorno-Karabah, a to nije i jedini "zabranjeni" duel u Evropi.

Isto tako su zabranjeni dueli klubova/reprezentacija Rusije i Gruzije, Gibraltara i Španije, Bosne i Hercegovine i tzv. Kosova, Srbije i tzv. Kosova, Ukrajine i Rusije i Rusije i tzv. Kosova, odnosno pred svaki žreb se ponovo razmatra da li su se politički odnosi ovih strana "relaksirali" ili i dalje postoji potreba da se unapred zabrani meč.

Podsetimo, Crvena zvezda će potencijalnog rivala u plej-ofu Lige šampiona saznati na žrebu u utorak tačno u podne, a izbor će biti sužen - može na samo tri para!