Kvalifikacije!

EVROPSKA BRUKA RADNIČKOG IZ NIŠA! Ispao na penale od autsajdera sa Malte - i Piksi video KATASTROFU na Čairu!

Autor Dušan Ninković

Spektakularan meč na Čairu doneo je prolaz Gziri, a ne srpskom predstavniku koji je razočarao.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Radničkog iz Niša su ostali šokirani na Čairu. Tri puta su imali prednost, sekunde su ih delile od plasmana u treće kolo kvalifikacija, a na kraju su završili učešće u Evropi već u drugoj rundi - prvoj koju su igrali. Izabranici Tomislav sivića pogodili su samo jedan od četiri penala u seriji, što je bilo nedovoljno za prolaz.

Sa druge strane, fudbaler Gzire su u ključnim trenucima meča bili dovoljno pribrani da savladaju Dujmovića sa bele tačke, pa Maltežani zasluženo odlaze u treću rundu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Radnički - Gzira 1:3 nakon penala (2:2 nakon regularnog dela, 3:3 nakon produžetaka)

Ekipa sa Čaira propustila je ogromnu šansu da se plasira u treću rundu. Prvo su do prednosti stigli preko Antona Tolordave, ali je ta prednost potrajala tek nekoliko desetina sekundi. Džeferson je ekspresno izjednačio na drugoj strani terena, a Radnički je ponovo morao da krene od nule.

Dugo nije uspevao da stvori pravu priliku, sve dok Sava Petrov nije jednu "ničiju" loptu spakovao u mrežu gostujućeg tima, nakon što se junački izborio protiv rivala u kaznenom prostoru. Delovalo je da je to dovoljno Radničkom, ali ovog puta nije bio taj slučaj. Nekoliko sekundi nakon gola Petrova meč u Nišu prekinut je zbog nestanka struje - odnosno gašenja reflektora, a Gzira je opasnije krenula u nastavak. Morali su na sve ili ništa, a gol u 12. minutu nadoknade doneo im je produžetak.

I tamo je Radnički imao svoju šansu, pošto je Pejović doneo treću prednost Nišlijama. Bio je precizan sa bele tačke na radost domaće publike, ali je Sivićeva ekipa još jednom bila katastrofalna u odbrani. Nekoliko minuta pre kraja produžetka Gzira je preko Maksvela stigla do 3:3 i šanse da sa penala eliminiše favorita koji je igrao pred svojim navijačima.

Penal-serija je donela veliku nervozu fudbalera Radničkog. Pejović i Mićibući su pogodili prečku, a udarac Petrova zaustavio je golman gostiju koji je na taj način Nišlije izbacio iz Evrope.

Ispratite tok meča!

Penali:

Četvrta serija - Radnički: Sava Petrov je slabo šutirao, golman gostiju zaustavio je njegov udarac i Radnički je ispao iz Evrope!

Treća serija - Gzira: Ubedljivu prednost ima predstavnik Malte, Pisani pogađa za 3:1!

Treća serija - Radnički: Promašaj Mićibućija! Japanac je pogodio prečku, lopta se odbila u zemlju, ali ispred gol-linije... Veliki problem.

Druga serija - Gzira: Džekson Mendonsa pogađa za prednost tima sa Malte - 2:1!

Druga serija - Radnički: Mesarović je izuzetno precizan i to je 1:1!

Prva serija - Gzira: Strelac poslednjeg gola na meču, Maksvel, uspeo je da savlada Dujmovića. Gzira vodi 1:0!

Prva serija - Radnički: Kapiten Aleksandar Pejović šutira snažno, isto kao u 102. minutu i ne pogađa gol. Njegova lopta se od prečke odbila daleko u polje.

- Na meču Radničkog i Gzire prvi penal izvešće igrati domaćeg tima. 

TOK PRODUŽETAKA:

120+1. minut - KRAJ - 3:3! Gledaćemo penale u Nišu.

117. minut - Gzira treći put stiže do izjednačenja na Čairu! Ponovo je malo falilo, samo nekoliko minuta, da Radnički prođe u treće kolo, ali je Maksvel iskoristio poklon defanzivaca i matirao Dujmovića.

114. minut - Prečka, mnogo sreće je imao Radnički u ovom napadu.Lako je Gzira mogla da izjednači po treći put na ovom meču.

106. minut - Počeo je drugi produžetak.

105. minut - Kraj prvog produžetka, ostaje još 15 minuta fudbala na Čairu.

102. minut - GOOOL, Aleksandar Pejović! Kapiten Radnički je izuzetno precizan sa bele tačke i Nišlije ponovo imaju rezultat koji ih vodi u narednu rundu.

101. minut - PENAL! Radnički će imati šansu za treći gol na meču.

- Počelo je dodatnih 30 minuta fudbala!

TOK MEČA:

90+12. minut - ŠOK U NIŠU! Džeferson je postigao drugi gol za Gziru i gledaćemo produžetke.

86. minut - Meč je nastavljen!

79. minut - NEMA STRUJE! Ugasili su se reflektori u Nišu i sada je utakmica prekinuta!

77. minut - GOOOL, Sava Petrov! Mladi napadač donosi Radničkom zasluženu prodnost protiv Gzire!

52. minut - Možda je bio penal za Radnički, pošto se čini da je jedan igrač tima sa Malte rukom zakačio loptu nakon šuta Dimića.

46. minut - Nastavlja se meč!

45+3 - POLUVREME U NIŠU, 1:1!

15. minut - ŠOK, DŽEFERSON! samo nekoliko desetina sekundi trajala je prednost Nišlija.

14. minut - GOOOL, Anton Tolordava! Radnički vodi i ima rezultat za treće kolo.

1. minut - MEČ JE POČEO!