Blamaža

I HRVATI SE BRUKALI U EVROPI - DEBAKL "NAJBOLJEG TRENERA REGIJE": Ispali od KIZILŽARA, 12. tima u ligi Kazahstana!

Autor Mladen Šolak

Hrvatski fudbal doživeo je jedan od najneprijatnijih poraza u međunarodnim mečevima.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Osijeka doživeli su potpuni debakl u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu i jedan od najtežih poraza hrvatskih klubova u Evropi u istoriji (uključujući i period SFR Jugoslavije). Ekipa Nenada Bjelice, pre par godina u hrvatskim medijima proglašavanog za "najboljeg trenera u regiji", ispala je u dvomeču protiv kazahstanskog Kizilžara - i to porazom kod kuće u četvrtak uveče, 0:2.

Ekipa nekadašnjeg trenera Dinama pobedila je u prvom meču 2:1, ali tu prednost nije uspela da odbrani na svom stadionu, gde klub ima mnogo veće planove od ovako neprijatnih izleta u Evropi. Da situacija po Osiječane bude još teža, minulog vikenda u hrvatskom prvenstvu izgubili su na gostovanju Lokomotivi u Zagrebu (1:2) i tako već u drugom kolu zakomplikovali sebi život i u domaćem prvenstvu.

U večeri u kojoj je i srpski predstavnik Radnički iz Niša doživeo blamažu na svom "Čairu", a Čukarički se prošetao do dvomeča protiv Holanđana, obrazi bride i u Osijeku, gde je slavio tim koji se u Kazahstanu bori da ostane u ligi. Pronađite ga na tabeli te lige:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

U sledećem kolu Kazahstanci će igrati u dvomeču protiv APOEL-a, a prva utakmica biće odigrana 4. avgusta na Kipru.