Ostavka ili ne?

NEĆU OVDE DA PODNOSIM OSTAVKU! Trener Radničkog ostao u šoku - SRAMOTA je ispasti od ekipe sa Malte!

Autor Nikola Lalović

Tomislav Sivić je došao da Radnički povede ka pobedama u Evropi, a na kraju je ostao šokiran igrom svog tima na startu sezone.

Izvor: MN Press

Radnički iz Niša je u finišu prošle sezone uspeo da se plasira u Evropu, a onda je na startu ove sezone odmah o prosuo. U dvomeču sa Gzirom sa Malte dva puta je bilo nerešeno, a onda je malteški tim prošao na penale.

Bio je ljut Tomislav Sivić na svoje igrače posle šokantne eliminacije iz Evrope u "sezoni kupanja", a na konferenciji za medije posle meča analizirao je jako lošu igru svog tima.

"Jedna teška utakmica. Nismo odgovorili obavezama kao što smo trebali. Opet se dešavaju stvari koje su se dešavale tokom svih ovih utakmica, dobijamo takve golove, da je to nestvarno, greške koje su nenormalne. Imali smo 30 sekundi da sačuvamo prednost, nismo uspeli i ne zaslužujemo bolje", iskren je bio Sivić.

Preuzeo je odgovornost za poraz svoje ekipe i podsetio je na svoje reči pre ovog meča. Tada je govorio da je sramota ispasti od tima sa Malte, a sada je progovorio i o eventualnoj ostavci.

"Naravno, svu odgovornost snosim ja, međutim ovde nije mesto gde ću da podnosim ostavku, nego tamo gde treba. Ostajem pri onome što sam rekao pre utakmice – sramota je ispasti od ekipe sa Malte i snosim svu odgovornost za rezultat, bez obzira na sve druge činjenice. Pozicija na kojoj se nalazim nalaže da se to tako uradi", zaključio je on.

U prvom meču Radničkog i Gzire na Malti bilo je 2:2, u drugoj je malteški tim uspeo da izjednači na 2:2 u poslednjim momentima regularnog dela igre, da bi posle 3:3 u produžecima bili šutirani penali. "Meraklije" su dva puta bile neprecizne i to je odvelo malteški tim u narednu fazu takmičenja.