Fudbal

ZASLUŽILI DA NAPUNIMO PARTIZANOVU MREŽU DO VRHA! Ovacije u Pazaru posle pobede: "Tačno smo znali kako da ih dobijemo!"

Autor Mladen Šolak

Trener Novog Pazara Vlado Gaćinović otkrio kako je pripremio tim da pobedi Partizan i da osvoji prve bodove u sezoni.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Posle tri poraza na početku sezone, Novi Pazar je u petak pobedio Partizan na svom terenu 1:0 i osvojio prve bodove ove sezone. Treneru domaćina Vladimiru Gaćinoviću vidno je laknulo zbog toga, a aplauzi malobrojnih gledalaca dodatno su mu ulepšali utiske koje je poneo kući sa sadiona.

"Meni je ovo najbitnije, zaslužili smo i u prve tri utakmice ovo", rekao je Gaćinović dok su navijači aplaudirali njegovim igračima. "Vratilo nam se, hvala Bogu, ali mislim da nam se nije vratilo u meri u kojoj smo zaslužili. Danas smo zaslužili da napunimo mrežu Partizana do vrha, tačno smo znali od početka šta hoćemo, kako možemo da ih dobijemo na tranziciji i to smo sačekali. Mislim da je pobeda mogla da bude ubedljivija", rekao je trener Pazara.

Upitan za opredeljenje da njegov tim preti crno-belima iz kontranapada, iskusni trener objasnio je da je protiv igrača takvog kvaliteta neophodno tako igrati.

"Kad igrate protiv mnogo dobrih igrača, koji igraju između linija tima, onda im je mnogo teško parirati i onda smo svesno prepustili da napadaju, otvorili smo se tek u drugom poluvremenu kad smo napravili izmene i uveli svežije igrače, jer smo znali da nas može kazniti jedna greška, Rikardo, Menig, Natho... To su mnogo dobri igrači za naše uslove, pa smo čekali šansu. Mogli smo u prvom poluvremenu da damo još bar jedan, dva gola. Drugo poluvreme je bilo za medalju", rekao je Gaćinović.

Za kraj razgovora, on je poslao i poruku crno-belima: "Sve čestitke Partizanu. Iskreno, žao mi je što su ovako loše startovali, to je veliki klub, ali siguran sam da će se vratiti na prave staze", rekao je Gaćinović.