Neobično...

POMAGAO UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA, LAMPARD GA UVEO U IGRU: Navijač debitovao za Everton i dao gol slavnom klubu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Jedan navijač Evertona ostvario je san da zaigra u dresu voljenog kluba, a čak je i postigao gol.

Izvor: Twitter/ESPNFC/printscreen

U sklopu priprema za novu sezonu Premijer lige, fudbaleri Evertona odigrali su prijateljski meč protiv Dinama iz Kijeva i pobedili 3:0. Ovaj susret igran je pod sloganom "Meč za mir", a pored ukrajinskog fudbalera Vitalija Mikolenka koji je poneo kapitensku traku ceo život će ga pamtiti i jedan navijač Evertona.

Pri ubedljivoj prednosti svog tima, Frank Lampard je u igru uveo navijača Pola Stratona, čoveka koji je samo nekoliko sekundi kasnije zatresao mrežu ukrajinskog tima. Zvanično, ovaj gol se nigde neće beležiti, ali je Stratonov udarac sa penala imao simboličnu poruku koju je video čitav svet.

Everton je pozvao Stratona da bude gost na ovom meču zbog toga što je tokom rata u Ukrajini pomagao žrtvama. Jedne nedelje je odlučio da ode u Poljsku i na granici sa Ukrajinom čeka izbeglice kojima će kasnije pomoći na bilo koji način, a klub za koji navija čitav život pronašao je lep način da mu se oduži. Ušao je zbog penala koji je napravljen nešto ranije i sa bele tačke bio izuzetno precizan.

Naravno, sve je bilo dogovroeno i golman gostiju se nije ni potrudio da odbrani udarac koji će Pol pamtiti čitavog života. Čim se mreža zatresla, on je potrčao ka tribini na kojoj su Evertonovi navijači, a ubrzo su sa njim slavili i prvotimci kluba koji se nada da će u predstojećoj sezoni Premijer ligi biti mnogo bolji nego u prethodnoj.

Pogledajte njegov nastup: