UVEK NA UDARU

RONALDA NA MREŽAMA VREĐAJU VIŠE NEGO IKOGA! Junajted je u ovome ŠAMPION Premijer lige - isplivale šokantne brojke!

Autor Nebojša Marković

Veliko istraživanje Instituta "Alan Tjuring" je pokazalo da igrači Mančester junajteda trpe daleko najviše uvreda.

Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo već više od mesec dana čini sve od sebe da napusti Mančester junajted i preseli se u neki klub koji će naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

Ne želi više da igra za klub u kom je stekao afirmaciju, jer želi da se bori za najveće trofeje. A da je Ronaldo od dolaska u Junajted jedan "trofej" ipak poneo - pokazalo je istraživanje po kojem je on bio fudbaler Premijer lige sa najviše pretrpljenih uvreda na društvenoj mreži "Tviter"!

Kako je veliko istraživanje Instituta "Alan Tjuring" pokazalo, a "BBC" preneo", Kristijano Ronaldo je u prvoj polovini prošle sezone dobio čak 12.520 tvitova sa uvredljivim sadržajem.

Čak 70 odsto fudbalera u Premijer ligi trpi neki vid uvreda na društvenim mrežama, a u društvu 10 najčešće vređanih, čak osam ih je bilo iz Mančester junajteda.

Posle Ronalda, na drugom mestu je Hari Megvajer sa 8.954 uvrede, a daleko iza slede preostala osmorka - Markus Rašford, Bruno Fernandeš, Hari Kejn, Fred, Džesi Lingard, Džek Griliš, Pol Pogba i David de Hea.

Istraživanje je pokazalo da je u analizi 2.300.000 tvitova, skoro 60.000 tvitova bilo uvredljive prirode. Čak polovina od tih uvredljivih tvitova bila je usmerena ka samo 12 fudbalera. Ipak, ovo istraživanje je dokazalo i da velika većina korisnika društvene mreže "Tviter" tu društvenu mrežu koristi savesno.