Strašan meč!

DA SAM JA ČUVAO BUKARIJA, OBARAO BIH GA RUKAMA! Stanković u čudu zbog Zvezdinog "geparda" - Jesam li igrao sa bržim? Uh!

Autor Dušan Ninković

fudbaleri Crvene zvezde pregazili su na svom terenu Pjunik, a Dejan Stanković je zbog toga bio odlično raspoložen na konferenciji.

Izvor: YouTube/Zvezda TV/Printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su ogroman korak ka Ligi šampiona, ubedljivom pobedom protiv Pjunika (5:0) praktično su već u Beogradu završili ovaj dvomeč. Nakon prvog evropskog meča u sezoni, Dejan Stanković mora da bude zadovoljan prikazanom partijom svojih fudbalera.

Ipak, postoje detalji u koje nije želeo da ulazi, a koji bi u narednim evropskim mečevima Crvene zvezde mogli da budu i bolji!

Na samom početku konferencije, Stanković je otkrio da nije spavao pred ovaj susret, što mu se inače jako retko dešava!

"Jedno mnogo lepo veče, osećala se u vazduhu pozitivna energija, tenzija zbog koje nisam spavao veče pred utakmice. Crveno-belo slovo, ostao sam prilično šokiran kada sam video gotovo pun stadion. Drago mi je što su imali šta da vide. Uvek može bolje, može i gore, analiza drugi put. nemam ja šta da zamerim. I oni su bili pod emocijom, pod pritiskom. Koliko god ti favorit daje ulogu favorita, mora da se oznojiš za pobedu. Uz ovakav ambijent je mnogo lakše. Treba nam strpljenje, koliki god da smo favoriti. Krenuli smo dobro, dali gol, euforija, pa gašenje. bilo nam je potrebno 15 minuta da dođemo sebi, mogu da ih razumem. Stvarno sam zadovoljan. Ipak u 3. kolu kvalifikacija dobiti nekoga 5:0 nije lako", rekao je Dejan Stanković.

Crvena zvezda je brzinom dobila novu dimenziju, pa rezultati i igra iz prethodnih godina mogu da budu samo bolji...

"Uspevali smo da napravimo rezultat i prošle godine. Moderan fudbal zahteva brzinu, bez toga ne može da se igra napred. Pojačanja koja su doveli direktori su pogoci. Našli smo ravnotežu, sad protivnik ne može da nam zatvori levu stranu jer imamo i desnu. Teško je bez brzine igrati moderan fudbal."

Upravo u modernom fudbalu moguće je igrati bez klasičnih zadnjih veznih, što je na startu meča Stanković i pokušao.

"Igranje bez klasične šestice ti negde da i negde ti oduzme. Imam u rosteru igrača, mogu i da igram sa dve. Daans smo tako završili utakmicu. Sada kad imamo brzinu, možemo da istrčavamo. Negde dobijamo kada imamo pleja ispred odbrane. Ja sam prezadovljan kako je odbrana igrala iza lopte. U drugom delu smo malo pomerili ekipu ka našem golu, da mirnije privedemo meč kraju", govorio je trener Zvezde.

Večeras se na Marakani činilo da je Osman Bukari ukrao šou dvojici najbitnijih igrača za Zvezdu - Mirku Ivaniću i Aleksandru Kataiju.

"Oni su i dalje bitni, mnogo bitni za ovaj tim Zvezde. Pomeraju ravnotežu, zatvaranje Pjunika se dosta opteretilo na drugoj strani gde su Katai i Ivanić", napomenuo je Stanković.

A kada se već priča o pojedincima, o Bukariju mora posebno. Postigao je tri gola i bio asistnet za drugi na meču - učestvovao je u gotovo svakoj opasnoj akciji Zvezde.

"Konkretan i direktan. Uvek utakmica izbavi nekog pojedinca. Ja bih voleo da on stalno bude na ovom nivou. Možda je Klaudio Lopez sa kojim sam igrao bio igrač te brzine. Srećom pa nisam čuvao tako brze igrače. Verovatno bih ga uhvatio i oborio na zemlju, bilo kako. Rukama, nogama...", otkrio je nekadašnji fudbaler Zvezde, Lacija i Intera.

Stanković je nakon meča hvalio i mladog Mitrovića, koji je postigao poslednji pogodak na meču. "Ja ne verujem da je Mitrović na 50 odsto. On ima mnogo prostora da napreduje. Brzina, direktan, konkretan, radi u dva pravca. Još nisam video njegove limite", rekao je trener Zvezde.

O Ligi šampiona se još ne razmišlja u kancelarijama na stadionu Rajko Mitić...

"Još ne razmišljam o Ligi šampiona. ako bude došlo, imaću šta da kažem u vezi toga. Pomalo sam se bavio fudbalom pa mogu da komentarišem i Ligu šampiona. Ako Makabi iz Haife ima relativno rešenu situaciju sa 4:0... Velika je prednost da igramo revanš sa ovim rezultatom. ali mnogo je razloga da i u revanšu budemo pravi. Ko me poznaje, zna da ne idemo na ekskurziju tamo. Idemo da igramo takmičarski meč i da pobedimo", dodao je Stanković.

Trener Crvene zvezde ispričao je i koliko bi teško bilo spremiti ekipu za novu sezonu da je klub ovog leta morao da igra i neku raniju rundu kvalifikacija.

"Da smo ove sezone krenuli od drugog kola, odmah posle finala kupa bismo igrali utakmice. Sakupili smo dosta bodova prethodnih godina i sigurno je velika prednost kada imaš četiri meča u prvenstvu da zategneš stvari. Ne može uvek da štima sve. Može sigurno još bolje, ali neću u detalje."