FALI IM "PASOŠ"

OGLASIO SE PARTIZAN ZBOG IZBACIVANJA NAVIJAČA SA STADIONA: Objašnjeno zašto je policija reagovala na Kipru

Autor Milutin Vujičić

Desetak navijača Partizana isterano je sa stadiona već na samom početku meča na Kipru.

Izvor: FK Partizan / Miroslav Todorović

Partizan je izgubio na Kipru u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK-a iz Larnake (2:1), a meč je obeležio i incident iz 11. minuta.

Tada je iza gola na južnoj tribini primećeno da policija isteruje navijače Partizana. Njih desetak je moralo da napusti stadion i tako je Partizan ostao bez podrške u Larnaki, a nije bilo jasno šta se desilo i zbog čega im je onemogućeno prisustvo utakmici, sve dok se klub nije oglasio posle meča.

"Usled nemilih dešavanja na jednoj od tribina stadiona AEK Arena, kada je navijačima Partizana onemogućeno da prisustvuju utakmici, odnosno izbacivanja Partizanovih navijača sa stadiona od strane kiparske policije, FK Partizan obaveštava javnost da je, po kiparskom zakonu, kupovina karata moguća isključivo uz navijački pasoš koji izdaje država Kipar", naveli su crno-beli u kratkom saopštenju i zaključili:

"FK Partizan izražava žaljenje zbog nemilog događaja. I ne snosi odgovornost za onemogućen ulaz navijačima Partizana".

Podsetimo, revanš utakmica između Partizana i AEK-a igra se za sedam dana u Beogradu, a crno-beli će u ne tako sjajnom raspoloženju juriti preokret u ovom dvomeču.