PROBLEM

IZGUBILA I ČUKA! OVO NIJE VEČE SRPSKIH KLUBOVA... Tvente pokazao moć u Humskoj, Brđani daleko od iznenađenja!

Autor Milutin Vujičić

Tvente je bio prejak za Čukarički, tako da je na gostovanju u Holandiji potrebno čudo kako bi došli do plej-ofa.

Izvor: MNPress

Čukarički je dobio vrlo teškog rivala na žrebu trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu - i nije uspeo da napravi iznenađenje. Tvente je slavio 3:1 u Humskoj i tako napravio veliki korak ka plej-ofu, odnosno Brđanima je potrebno čudo za sedam dana u Holandiji kako bi oni išli na megdan Fiorentini.

Za to će morati da odigraju najbolju utakmicu generacije pošto "mršava" predstava pred slabo popunjenim tribinama stadiona Partizana nije ulivala nadu da je moguće da Holanđani pognute glave napuste Beograd.

Tvente je bolje počeo utakmicu i poveo je već u osmom minutu. Odbrana srpskog tima kapitulirala je kada je Rots ušao u šansu, a ko zna šta bi se dešavalo da je Mićović nešto duže mogao da sačuva mrežu. Ovako, Čukarički je praktično meč počeo iz "minusa" i to je evidentno bio ozbiljan udarac za igrače Dejana Kerkeza.

Flap je u 31. minutu duplirao prednost Tventea, na drugu asistenciju Misiđana, da bi Brenet u 43. postavio visokih 3:0 u Humskoj.

Kerkez je napravio čak tri izmene na poluvremenu, ubacio brzonoge Ovusua, Adžića i Lučića, a utešni gol postigao je Stefan Kovač u 59. minutu. To je njegov već treći evropski gol ove sezone, pošto je pre toga dvaput pogodio u mrežu Rasinga iz Luksemburga.

Nažalost, ovo je bio još jedan poraz srpskih timova večeras, pošto je prethodno i Partizan "pao" na Kipru.