SREĆNO, OGNJENE!

OVO SE RETKO VIĐA U SRPSKOM FUDBALU! Radnički prodao golmana u Francusku, pa U DINAR objavio kolika je zarada

Autor Milutin Vujičić

Srpski golman Lukić je prethodne sezone bio jedan od najzaslužnijih za opstanak Radničkog u Superligi.

Izvor: MN Press

Predrag Rajković napustio je ovog leta Rems i preselio se na Majorku, a francuski klub će i naredne sezone u svojim redovima imati Srbina među stativama - pošto stiže Ognjen Lukić!

Radnički iz Kragujevca je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da je prodao Lukića u redove Remsa, a ono što je još interesantnije je da su objavili i tačne brojke u njihovom dogovoru. Tačnije, Radnički je saopštio koliko novca je dobio za Lukića, što nije baš česta pojava u srpskom fudbalu.

Uz sve potencijalne bonuse, Radnički će od mladog čuvara mreže zaraditi 450.000 evra, s tim da će na njihov račun biti uplaćeno još deset posto od budućeg transfera Lukića.

"Ovo je veliki posao za FK Radnički 1923, koji će klubu obezbediti dugoročnu finansijsku stabilnost i omogućiti nova ulaganja u infrastrukturu i omladinsku školu. Takođe, ovo je prvi put da je jedan igrač Radničkog 1923 ostvario direktan transfer u jednu od 'liga petice'. Ognjenu želimo puno sreće i uspeha u novom klubu, a FK Radnički 1923 i grad Kragujevac zauvek će ostati njegova druga kuća", saopštili su Kragujevčani.

Ognjen Lukić je inače rođen 2003. godine u Smederevu, a već je odigrao 42 utakmice za prvi tim Radničkog. Sačuvao je mrežu na 17 susreta.

Inače, prošao je mlađe kategorije Crvene zvezde, ali se nije nametnuo.