GOTOVO

KUKU! ČELSI DAO 72 MILIONA EVRA ZA IGRAČA BRAJTONA: Bek najbujnije kose u Engleskoj je šok-transfer ovog leta!

Autor Milutin Vujičić

Mark Kukurelja je prošao medicinske preglede u Londonu i potpisaće za Čelsi.

Izvor: Profimedia

Delovalo je da će ga pokupiti Mančester siti umesto Oleksandra Zinčenka, ali španski fudbaler Mark Kukurelja seli se u Čelsi - i to za ogroman novac! 

Brajton je bio tvrd pregovarač, dizali su cenu iz dana u dan i na kraju će zaraditi rekordno. Kukurelja prelazi u Čelsi za 65 miliona evra, ali uz bonuse to bi moglo da naraste i do 72 miliona evra. Na sve to, jedan od najtalentovanijih igrača "plavaca" Livi Kovil prelazi u redove Brajtona na pozajmicu do kraja sezone...

Može se reći da je Brajton tako uspeo da "odere" Čelsi nakon propuštenih prilika da dovedu De Lihta, Kundea i Kimpembea, a sve dok im "gori" pod nogama uoči početka nove takmičarske godine.

Istina, Kukurelja je vrlo kvalitetan igrač koji može da odgovori na mestu levog spoljnog i štopera, ali malo ko je očekivao da će koštati više od recimo Dušana Vlahovića. Ujedno, Španac će postati i najskuplji bek u istoriji fudbala, s tim da treba očekivati da se granica na ovoj poziciji samo diže u sledećim godinama.

Kukurelja je inače tek pre godinu dana stigao u Brajton. Bivšeg đaka Barselone platili su 18 miliona evra, a sada ga prodaju za skoro četiri puta više novca.

Prošle sezone odigrao je 35 mečeva u Premijer ligi i doprineo sa golom i asistencijom. 

U međuvremenu Čelsi je produžio ugovor sa kapitenom Sezarom Aspilikuetom, sprema se da proda Markosa Alonsa u Barselonu, dok bi u suprotnom smeru trebalo da dođe Frenki de Jong. Za njega nikako Čelsi ne želi da ponudi 80 miliona evra, a koliko su dali već za Kukurelju, možda Barsa i podigne cenu.