SVE JE BAJNO?

"BARSA JE ZARADILA 868.000.000€, MI NEMAMO NIKAKVE PROBLEME!" Gigant grca u dugovima, a predsednik šokirao izjavom!

Autor Nebojša Marković

Đoan Laporta tvrdi da je sada sve u redu sa finansijama katalonskog kluba.

Izvor: YouTube/Diario AS/Printscreen

Barselona je konačno predstavila Roberta Levandovskog na "Nou Kampu"! Kultni stadion je dočekao poljskog golgetera, koji je na šmekerski način odao omaž legendarnom Ronaldinju.

No, za to vreme je u centru pažnje španskih medija bio i predsednik Barselone Đoan Laporta koji je otkrio da je njegov klub u poslednja dva meseca inkasirao neverovatnih 868.000.000 evra!

Čitavog leta su se ljubitelji fudbala širom sveta pitali kako Barselona dovodi toliko skupocenih fudbalera ako imaju toliko finansijskih problema. Pojedinim igračima se duguju ozbiljne svote novca, a samo na transfere je ovog leta potrošeno skoro 160.000.000 evra.

Pominjalo se i da Barsa neće moći da registruje nova pojačanja, kao što su prošle godine iz istih razloga bili primorani da se reše Lionela Mesija. Ali predsednik Barselone Đoan Laporta tvrdi da nikakvi problemi ne postoje.

"Radili smo na tome da registrujemo sve igrače. Uradili smo sve što je od nas traženo. Ako još nešto bude bilo traženo, uradićemo. To je na La Ligi da odluči. Verujem da ćemo sve igrače registrovati", počeo je Laporta u obraćanju medijima tokom predstavljanja Levandovskog.

Barselona je do sada u tri navrata prodavala ekonomska prava na određene klupske kompanije kako bi zaradila novac, a sada su napravili i četvrtu takvu prodaju. Ostaće bez 24.5% udela u kompaniji "Barsa Studios", ali će značajnu svotu novca uneti u klub.

"To je i bilo planirano. Prihvaćena je prodaja i to je gotova stvar. Barselona je u poslednja dva meseca unela u klub 868.000.000 evra. Imamo zdrav finansijski bilans. Mnogo smo se potrudili i sada imamo profite. Dobro smo radili na tome i jako sam zadovoljan", samouvereno je poručio Laporta.