Fudbal

"KOLIKO VAS JE, DVOJE?!? A KAD TREBA DA MI SE SKINE GLAVA BUDE VAS 15!" Lalatović preživeo DRAMU u finišu, pa POBESNEO!

Autor Nikola Lalović

Trener Borca čestitao svojoj ekipi na trijumfu, ali se pre toga u svom stilu osvrnuo na "posetu" na zvaničnoj konferenciji za novinare posle utakmice.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac iz Banjaluke upisao je drugu prvenstvenu pobedu savladavši Igman 1:0 i to pogotkom Benjamina Tatara u 94. minutu meča! U uzbudljivoj završnici Igman je dobio crveni karton u 90. minutu, a Borac je posle mnogo promašenih zicera uspeo da postigne gol za pobedu. 

Trener Nenad Lalatović je posle utakmice čestitao svojoj ekipi na zasluženoj pobedi, ali se pre toga u svom stilu osvrnuo na "posetu" na zvaničnoj konferenciji za novinare.

Naime, na konferenciji za novinare održanoj na stadionu Mlakve u Novom Gradu, gde Borac igra kao domaćin zbog renoviranja terena u Banjaluci, bila su prisutna dva novinara, među kojima i novinar MONDA, a to je zasmetalo temperamentnom treneru, koji se proteklih nedelja našao na udaru kritika javnosti zbog loših rezultata.

"Pozdravio bih vas sve prisutne, koliko vas ima? Dvoje! Nema veze, dva novinara i to je nešto! Jer obično mi kad izgubimo utakmicu ili odigramo nerešeno ima vas 15. A vi ovde ste pravi, zato što ste tu i kad se gubi i kad se pobeđuje. A ovi kad se pobedi njih nema nigde, oni su sad pobegli, nisu želeli da dođu. Da sam danas odigrao nerešeno došli bi da mi skidaju glavu i pričaju svašta", rekao je Lalatović, nakon čega je pričao o samoj utakmici.

"Čestitam mojim igračima na drugoj uzastupnoj pobedi protiv dobre ekipe. Ja sam rekao ranije da su oni nezasluženo izgubili od Širokog i da će namučiti mnoge ekipe. Mi smo u prvom poluvremenu imali neke dve šanse, mogli smo da postignemo pogodak. U drugom poluvremenu Kulašin je imao jedan na jedan sa golmanom, pa Mrkaić, nismo uspeli da damo gol jer su se oni fenomenalno branili. Imali su dobru tranziciju i mogli su dva puta da nas kazne ali su bili brzopleti, kao što smo i mi bili danas. Bog nas je nagradio da postignemo taj pogodak, ako smo bili bolji, bili smo za taj jedan pogodak", ocijenio je Lalatović.

"Premijer liga je jaka liga, svako svakog može da pobedi, ne kao u Srbiji. Prvo poluvreme je bilo stvarno nemoguće igrati, trčati na nivou na kojem smo trebali da igramo. Jedva čekam da igramo na svom stadionu, da će ti radnici da to završe i da treniramo i igramo u Banjaluci na svom terenu“, dodao je on.

Lalatović je objasnio i svoje zamisli kod izmene kada je izveo brzonogog Envera Kulašina i odlučio se da napada sa dva špica i drugačije posloženim veznim redom.

"Da, bila je to taktička ideja. Njegova brzina nije mogla da dođe do izražaja u ovakvoj situaciji gde se ekipa vrati nazad i brani, gde je ta dubina 15 metara. U Posušju je bilo drugačije, imao je 40 metara i tu onda više dolazi do izražaja brzina. Više sam sada hteo da igram sa tehničkim igračima, koji su jaki na lopti koji mogu da idu na kontre da centriraju, a ubacio sam i drugog napadača, dok su Popara i Bega čuvali ileđa. Tatar je taj igrač koji 'luta' to je bila moja ideja . Hteli smo sa dva moćna napadača da ih pritisnemo i spuštamo te lopte. Slažem se da ekipi Borca trebaju minimum još dva brza igrača i to tražim od uprave, koja stvarno trudi se da ispuni moje zahteve“.

On je istakao da je ovo izuzetno važna pobeda nakon svega što se dešavalo u prethodnom periodu.

"Mi nismo zaslužili dva penala protiv Farskih ostrva, dva gola protiv Sarajeva, ali smo mi sami sebi davali golove, pravili penale. Dosta puta nas Bog nije nagradio, danas nas jeste. Kolegi još jednom želim mnogo sreće, ima dobru ekipu i dobro radi. Da je uzeo bod ne bilo nezasluženo.Velika pobeda za nas u ovom trenutku, znači nam na samopouzdanju i idemo opet po pobedu na gostovanju", zaključio je Lalatović.