U pravu ili ne?

(ANKETA) BRUTALNO POKRAO SRBIJU, SAD OPET ŠOKIRAO ODLUKOM: Crveni o kom bruji Nemačka, ali da li je pogrešio? (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Feliks Brih je sada gledao VAR, ali mnogi su pobesneli kada su videli njegovu odluku!

Izvor: Twitter/@ViaplayUrheilu

Borusija Dortmund je na startu Bundeslige savladala Bajer Leverkuzen golom Marka Rojsa u 21. minutu, a u samom finišu ovog meča omraženi sudija Feliks Brih je doneo odluku o kojoj sada raspravlja cela Nemačka!

Bajer je napadao svim silama, a onda je jedna duga lopta napravila problem. Izbijena je daleko na polovinu tima iz Leverkuzena, a golman Lukas Hradecki je morao da se vraća da bi ušao u svojih 16 metara kako bi smeo da je uhvati. Na kraju je došao do lopte i dobio crveni karton! 

Stopirao je igru, ovoga puta za razliku od meča Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu 2018. godine pogledao snimak i isključio Lukasa Hradeckog! Pogledajte tu situaciju:

 Nije dugo gledao VAR ovom prilikom Brih, vrlo mu je bilo jasno šta se desilo i čim se vratio na centar terena pokazao je crveni karton golmanu iz Finske. Naravno, igrači Bajera su se bunili, ali to nije pomoglo.

Svih pet izmena je izvršeno i na gol je morao Edmond Tapsoba, defanzivac iz Burkine Faso. Šta vi mislite, da li je Feliks Brih oštetio Bajer? 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Ovoga puta je Feliks Brih doneo ispravnu odluku! Da, jasno se vidi da su Lukasu Hradeckom obe noge u šesnaestercu, ali to nije ono što se gleda. Noge su mogle i da mu budu van 16 metara, gleda se gde je lopta.

Dakle prema pravilima golman sme da pipa loptu rukama samo kada je ona u šesnaestercu, bez obzira na to gde on stoji. Stoga, dosuđen je pravilno indirekt, a pošto je Hradecki bio poslednji igrač odbrane i sprečio je gol pravilno mu je dosuđen crveni karton.