Fudbal

PREMIJER LIGA VIDELA NOVOG KRALJA! Početak iz snova Erlinga Holanda - Eto zašto košta 150 MILIONA!

Autor Mladen Šolak

Norveški golgeter postigao oba pogotka za Mančester siti u svom prvom nastupu u Premijer ligi. Doneo je rutinsku pobedu na gostovanju Vest Hemu.

Izvor: Profimedia

Premijer liga je dočekala novog kralja – Erlinga Holanda (22)! Norveški superstar postigao je dva gola za Mančester siti na gostovanju Vest Hemu i doneo lako ostvarenu pobedu 2:0 u prvom kolu Premijer lige. Prvi put je pogodio posle penala koji je sam iznudio u 36. minutu, a drugi put u 65, posle sjajne kontre. Asistirao mu je Kevin De Brujne, kao što će mu sigurno namestiti mnogo golova ove sezone, kao i narednih. Biće to paklen tandem i to se odmah vidi.

Navijači su se odmah uhvatili za lepu simboliku da je samo jedan igrač Mančester sitija pre Holanda debitovao sa dva gola. Bio je to Serhio Kun Aguero, najveći napadač u istoriji "građana" i za mnoge najbolji u istoriji Premijer lige. On je dao dva gola u avgustu 2011, a 11 godina kasnije isto je uradio Holand, na oduševljenje menadžera Pepa Gvardiole i ostatka tima, koji ove sezone "juri" treću titulu u nizu, a petu u poslednjih šest godina.

Pred više od 60.000 gledalaca u Londonu, Holand je shvatio koliku će pomoć imati od De Brujnea, ali i od sjajnog kapitena Ilkaja Gundogana, koji ga je pronašao u prvom poluvremenu, u akciji u kojoj je iznudio penal. Norvežanina i sledeće nedelje čeka spektakl, jer će ga navijači Mančestester sitija prvi put videti na svom Itihad stadionu, u meču protiv Bornmuta.

U prvom ligaškom nastupu za Siti, Holand je pokazao zašto mu je cena na specijalizovanom sajtu transfermarkt procenjena na čak 150 miliona evra. Visoki i snažni napadač tek će zabavljati navijače na Ostrvu, kao i širom sveta.