SASTAV!

OVO JE SASTAV ZVEZDE ZA PJUNIK - STANKOVIĆ MENJA FORMACIJU: Crveno-beli do sada ovako nisu igrali!

Autor Dušan Ninković

Trener crvene zvezde Dejan Stanković tvrdi da tim može da nadoknadi izostanak trojice važnih igrača.

Izvor: MONDO/MN Press

Crvena zvezda je otputovala u Jermeniju bez trojice veoma važnih igrača, ali problema ne bi smelo da bude. Beogradskih 5:0 protiv Pjunika ogroman su korak ka četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i rezultat koji srpskog šampiona obavezuje da u Jerevanu odigra maksimalno ozbiljno.

To je na konferenciji pred meč pomenuo i trener Dejan Stanković, koji je pred revanš susret treće runde imao nekoliko dilema kada je sastavljanje tima u pitanju. Čini se da ih je rešio i da će Zvezda malo modifikovati formaciju u odnosu na beogradski meč.

Pre svega to se odnosi na ulogu klasičnog zadnjeg veznog igrača - što u Beogradu nismo videli. Tada je Stanković odlučio da vezni red čine Kanga i Kangva, dok će za meč u Jerevanu njima dvojici leđa verovatno čuvati Seku Sanogo. Iskusni vezni fudbaler iz Obale Slonovače ove sezone ima manju ulogu u timu Crvene zvezde, ali se očekuje da bude starter na meču u Jermeniji, kako bi dvojicu veznih fudbalera dleimično rasteretio defanzivnih zaduženja.

Prisustvo Sanoga u veznom redu svakako će značiti i odbrani koja će igrati u kombinovanom sastavu. Kao i u prvom meču, Strahinja Eraković će dobiti ulogu desnog beka od kojeg se ne traži previše učešća u ofanziva, dok će na drugom beku biti ofanzivniji Marko Gobeljić. Ponovo u prinudnoj ulozi, Gobeljić će menjati Rodića koji je "očistio" kartone u beogradskom susretu.

Mesto među stativama zagarantovano je Milanu Borjanu, kao i štoperske pozicije za Nemanju Milunovića i Aleksandra Dragovića. Takođe, siguran u startnih 11 je Aleksandar Katai, čiji nastup se uopšte ne dovodi u pitanje - posebno jer Mirko Ivanić nije ni krenuo sa ekipom. U Jerevanu neće biti ni Aleksandra Pešića, pa ulogu startera dobija Milan Pavkov, dok bismo na ovom gostovanju mogli da vidimo minute i za Ohija, koji je sticajem okolnosti postao treći napadač srpskog šampiona.

Za kraj - najbolji igrač beogradskog meča ponovo će biti uz desnu aut-liniju. Nakon impresivne partije u Beogradu koja mu je donela skandiranje čitavgo stadiona, Osman Bukari će i u Jerevanu biti velika opasnost po šampiona Jermenije. Pjunik će još jednom morati da se suoči sa njegovom brzinom.

Dakle, očekivani sastav Crvene zvezde: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Gobeljić, Sanogo, Kangva, Kanga, Bukari, Katai, Pavkov