Fudbal

JOŠ JEDNA SMENA TRENERA - OTIŠAO PRED MEČ SA ZVEZDOM: "Rezultati to nisu pokazivali, ali KRIZA je bila u igri"

Autor Mladen Šolak

Iako je tim osvojio osam od mogućih 15 bodova, trener nije zadovoljio.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Voždovac i Nebojša Jandrić u ponedeljak su sporazumno doneli odluku o prekidu saradnje, čime je postao treći trener superligaša koji je ovog leta napustio klubu. "Uprava beogradskog tima i doskorašnji šef struke raskinuli su ugovor, a posle dva meseca rastaju se u prijateljskim odnosima. Pored glavnog trenera, klub je napustio i njegov prvi pomoćnik Marko Bajić", saopšteno je.

Prvi čovek Voždovca gospodin Miloš Mirković poželeo je mladom stručnjaku mnogo sreće u nastavku karijere i objasnio razlog razlaza, s obzirom na to da Voždovac dobro stoji na tabeli i da je sedmi, sa osam osvojenih bodova u pet kola.

“Kao što je svima poznato, Voždovac je klub koji neguje tradiciju razvoja mladih igrača ali i trenera. Stručnjak poput Jandrića činio se kao idealan izbor za nas, ali je ipak došlo do razilaženja kad su određene ideje i principi u pitanju. Obostrano smo osetili momenat krize u igri, iako rezultati to nisu pokazivali. Zahvalni smo mu što je i on prepoznao situaciju i trenutak kada je ekipi potrebno osveženje i promena, te smo zajednički postigli dogovor o prekidu saradnje. U ime kluba i svoje lično ime mu želim mnogo sreće u nastavku karijere”, rekao je direktor Voždovca.

Ko će biti novi trener "zmajeva"? Za sada je poznato samo to da će ekipu u subotnjem meču protiv Crvene zvezde na "Marakani" (20.45) voditi dosadašnji pomoćnik, Mihajlo Trajković.

“Svaku odluku donosimo taktički, nismo skloni ishitrenim potezima, te ćemo u narednih nekoliko dana pronaći pravo rešenje za poziciju glavnog trenera. Do tada, treninge će voditi pomoćni trener Mihajlo Trajković”, zaključio je gospodin Mirković.

Jandrić je treći trener koji je napustio ekipu ove sezone, nakon što je prvi Aleksandar Linta još 20. jula otišao iz Radnika, a onda je i Branko Žigić napustio Mladost GAT.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt