MONDO NAJAVA

ZVEZDINA GENERALKA ZA LIGU ŠAMPIONA: "Petarda" obezbedila prolaz, ali JEDAN IGRAČ bi sad poslužio Stankoviću!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda je praktično prošla dalje, ali kako kaže Dejan Stanković ni jedan meč nije formalnost!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je oduševila svoje navijače evropskom premijrom na "Marakani" kada je sa "petardom" ispratila Pjunik nazad u Jermeniju.

Prolaz ne samo u plejof za plasman u Ligu šampiona, već i prolaz makar u grupnu fazu Lige Evrope je praktično ostvaren, ali od 19 časova crveno-beli igraju jako bitan meč.

Duel sa Pjunikom će biti odlična prilika za isprobavanje nekih taktičkih zamisli, pa ćemo tako po svemu sudeći videti afrički trio Sanogo-Kanga-Kangva na sredini, a takođe i drugačijeg napadača u odnosu na meč u Beogradu.

Drugačije će biti i formacija, a neki ključni igrači su ostavljeni u Beogradu, što zbog kartona, što zbog taktike ili odmora.

PETORICA U BEOGRADU, A STANKOVIĆ ŽALI ZBOG JEDNOG!

Izvor: Youtube/FK Crvena zvezda/printscreen

Ako izuzmemo igrače na koje se ne računa poput Nenada Krstičića, Srđana Spiridonovića i Filipa Falka, u Jermeniju nisu pošli napadač Aleksandar Pešić, vezisti Mirko Ivanić i Veljko Nikolić, kao i levi bek Milan Rodić koji je dobio crveni karton u finišu prošlog meča.

Sa ekipom u Jermeniju ne ide ni novo pojačanje Irakli Azarov, a sada se tek vidi kolika je šteta što posao oko njegovog dovođenja nije obavljen koji dan ranije. U tom slučaju bi Dejan Stanković već sada mogao da mu pruži neku šansu, makar sa klupe, s obzirom na to da je teško da bi nešto moglo rezultatski da se iskomplikuje crveno-belima.

Ovako će levo igrati Marko Gobeljić, a desno opet Strahinja Eraković što nije njegova prirodna pozicija i čak protiv Pjunika se videlo da mu ne prija da igra kao spoljni u odbrani.

Što se tiče ostatka tima biće ovo nova prilika da bar sa klupe nove minute dobiju pojačanja poput Mustafe i Mitrovića, a ostaje da se vidi da li će neki igrači koji su dolaskom Bukarija pali u drugi plan dobiti šansu, pre svega Ben.

ŠTA NAS ČEKA?

Doveo je novo pojačanje Pjunik, ali kao što nećemo gledati Azarova, neće biti ni Miljkovića na terenu u Jermeniji. Timovi će biti rasterećeni, ali u Crvenoj zvezdi je konkurencija takva da će pogotovo ofanzivni deo tima biti itekako motivisan da se pokaže.

Osim toga pobeda donosi preko potrebne bodove za koeficijent Srbije, ali i novac od UEFA, tako da će od 19 časova Crvena zvezda itekako imati motiv da se pokaže.

A ako opet ubaci u "turbo" brzinu kao na "Marakani", navijači će mislima već biti u Ligi šampiona!