Gotovo!

BOMBA - JUVENTUS KONAČNO KUPIO SRBINA: Uzeo evropski trofej pa napravio transfer karijere, ide kod Vlahovića!

Autor Nikola Lalović

Sada se čekaju samo lekarski pregledi i kada ih prođe Filip Kostić će postati novi fudbaler "stare dame".

Izvor: Profimedia

Konačno je gotova još jedna transfer saga, Filip Kostić je prešao u Juventus! Srpski krilni fudbaler je već dugo na meti "stare dame", a posle pregovora koji su trajali praktično celo leto transfer je dogovoren.

Kako javlja Fabricio Romano Juve će Ajntrahtu iz Frankfurta platiti 16.000.000 evra ukupno, uz sve bonuse koji se podrazumevaju, a sada je ostalo samo da reprezentativac Srbije prođe lekarske preglede u Torinu. 

Kostić je karijeru počeo u Radničkom iz Kragujevca, a uskoro je posle sjajnih igara prešao u Groningen. Sjajno se snašao i u Holandiji, a potom je 2014. godine otišao u Bundesligu gde je nastupao sve do sada. Nakon Štutgarta i HSV-a došao je u Ajntraht sa kojim je prošle sezone osvojio Ligu Evrope.

I ranije se pominjalo da bi mogao da pređe u Italiju, ali Lacio nije uspeo da ga dovede, a sada je novo pojačanje Maksa Alegrija. Navodno je Juventus bio jedini klub u koji je želeo da ode i to je sada uspeo. Tu ga već čeka Dušan Vlahović koji je najplaćeniji igrač Serije A i prva zvezda Juventusa, a videćemo da li će 29-godišnji Kragujevčanin igrati bliže napadu ili će se sa Aleksom Sandrom boriti za mesto levog spoljeg. 

"Stara dama" će tako na otvaranju nove sezone u ponedeljak protiv Sasuola u Torinu imati dva reprezentativca naše zemlje u sastavu. Dušan Vlahović će sasvim sigurno biti prvi špic tima, a videćemo da li će Kostić biti u kombinaciji. On je sezonu već počeo tako što je u kupu Nemačke upisao asistenciju za Ajntraht, što je očigledno bio njegov poslednji meč za ovaj tim.