IZGUBILI, ALI...

MAKABI DOBIO "ŠAMAR", ALI ZVEZDA OPET IDE U IZRAEL! I bivši crveno-beli im stoji na putu do Lige šampiona

Autor Milutin Vujičić

Makabi iz Haife će biti protivnik Crvene zvezde u plej-ofu Lige šampiona.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda će u plej-ofu Lige šampiona igrati protiv Makabija iz Haife, sada je i definitivno! Moglo se naslutiti već posle prvih mečeva u Srbiji i Izraelu, a potvrđeno je i u revanšu.

Dok je Zvezda rutinski slavila 2:0 protiv Pjunika, ukupno 7:0, Makabi je imao velikih problema na gostovanju na Kipru. Izgubili su 2:0 protiv Apolona, ali zahvaljujući ubedljivoj pobedi u prvom meču - kada je bilo čak 4:0 za njih - ostvarili su plasman u poslednju fazu kvalifikacija Lige šampiona.

Makabi je očajno počeo utakmicu i već u prvih pola sata su bili u ozbiljnom zaostatku. Prvo je Ongenda pogodio u 19, pa Kol u 27. minutu, što je pošteno oznojalo dlanove navijačima izraelskog kluba.

Uspeli su preko Davida da dođu do gola krajem prvog poluvremena, međutim poništen je zbog ofsajda, a onda su se u svlačionici dogovorili da malo opreznije uđu u nastavak i sačuvaju prolaz. S obzirom na to da je Apolon bio tek na pola puta od makar produžetaka, sa svakim minutom koji prođe gubili su nadu i nisu mogli da naprave iznenađenje.

Tako će Makabi za osam dana dočekati Crvenu zvezdu u Haifi, a između ostalog za njih će nastupiti Bogdan Planić, nekadašnji fudbaler srprskog šampiona.

Podsetimo, Makabi je priredio jedan od najvećih "šokova" u kvalifikacijama izbacivši Olimpijakos.