KO BI REKAO

IZNENAĐENJE - GVARDIOLA DOVEO JEFTINOG FUDBALERA! Pet puta je povoljniji od bombe Čelsija, a ponikao u Barseloni

Autor Milutin Vujičić

Ne dešava se često da Pep Gvardiola dovede "neatraktivno" pojačanje, ali sada je odlučio da veruje svom instinktu.

Izvor: Youtube/UTC FOOTBALL TV

Pep Gvardiola je od dolaska u Mančester siti potrošio preko milijardu evra na pojačanja i obično smo navikli da su u pitanju ogromne sume novca, međutim ovog leta nakon kupovine Erlinga Holanda i Kalvina Filipsa očigledno je naređeno "stezanje kaiša" i zbog toga su morali da odustanu od Marka Kukurelja.

Siti nije mogao da isprati ponudu Čelsija, koji je doveo Španca za 72 miliona evra, a Gvardiola je potom počeo da traži drugog igrača koji će zameniti Oleksandra Zinčenka - i našao ga je za pet puta manje novca!

U pitanju je malo poznati Serhio Gomez (21) iz Anderlehta koga će Mančester siti platiti 15 miliona evra. Od toga je 10 miliona fiksno, dok preostalu sumu Belgijanci mogu da zarade ukoliko mladi Španac ispuni bonuse iz ugovora, a koji se pre svega odnose na broj nastupa.

Gomez je levi bek koji je ponikao u "La Masiji", ali kao i mnogi otišao je pre debija iz Barselone. Pazario ga je Dortmund za tri miliona evra, pa se predomislio, tako da je Španac od letos igrao za Anderleht.

Tamo je ostavio fenomenalan utisak pošto je na 50 nastupa zabeležio čak sedam golova i 15 asistencija, pa nije dugo trebalo da ga primeti neko od velikih klubova. Ipak, malo ko je mislio da će odmah Gomez stići u Mančester siti, finalistu prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona.

Očekuje se da Gomez bude u rotaciji Sitija tokom sezone i za sada se ne planira pozajmica.