Intervju!

ADŽIĆ VERUJE U ČUDO I ČUKARIČKI: "BIĆE BOLJI REZULTAT U HOLANDIJI!" Luka za MONDO - Imam kvalitet za Tventeov nivo!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sada je jedan od glavnih aduta Čukaričkog, srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Izvor: MNPress

Fudbaleri Čukaričkog otputovali su u Holandiju, gde će večeras od 19:00 pokušati da naprave senzaciju i sebi obezbede plasman u četvrto kolo kvalifikacija za Konfernecijsku ligu gde ih čeka Fiorentina. Da bi uspeli da izvuku produžetke protiv Tventea, "Brđani" posle poraza u Beogradu (3:1) moraju da pobede sa dva gola razlike, a ofanzivac Luka Adžić veruje u to.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Anderlehta i holandskih klubova Cvole i Emen pričao je za MONDO o revanš meču koji očekuje njegov tim i osvrnuo se na svoju karijeri u ovoj zemlji. On u Holandiji nije uspeo da se izbori za veliku ulogu u timovima, pa će kroz povratak u srpski fudbal pokušati da pronađe svoju formu.

U beogradskom meču protiv Tventea pokazao je da bi mogao da bude pravi pogodak za tim sa Banovog brda u novoj sezoni. Čukarički je u drugom delu meča - sa njim na terenu - zaigrao mnogo bolje i bio veoma opasan po gol rivala, a takvu igru moraće da ponove i u Enšedeu.

"Imali smo u drugom delu meča izgledne šanse, jednu i u prvom delu meča. To su situacije koje moramo da koristimo ako hoćemo da budemo konkurentni protiv timova kakav je Tvente. Mislim da smo ih malo više respektovali na početku, u drugom delu smo videli da možemo da igramo protiv njih. Imamo popravnu utakmicu u kojoj ne možemo ništa da izgubimo. Treba da se opustimo, izađemo i damo svoj maksimum. Gledaćemo da igramo što je bolje moguće. Nećemo da se predamo, pokušaćemo da iskoristimo naše kvalitete i naše šanse. Mislim da ćemo izgledati bolje i da će rezultat biti dosta bolji", rekao je za MONDO Adžić.

Pogledajte detalje sa prvog meča:

Fudbaleri beogradskog tima u revanšu će se sastati sa protivnikom kojeg dobro poznaju, ali u atmosferi na koju nisu navikli. Tvente često igra pred punim stadionom vatrenih navijača i fudbaleri njihovog kluba to obožavaju, pa je to dodatni hendikep za Čukarički.

"Tamo nas čeka dobra atmosfera, pun stadion pred kojim oni vole da igraju. Za nas će biti lepo iskustvo. Nema potrebe da za takvo iskustvo pripremam saigrače, oni su gledali njihove mečeve i znaju kako to sve izgleda. Upućeni su da nema razloga za strah, to je lepa i fudbalska atmosfera. Nisam previše pričao igračima, skrenuo sam im pažnju na Vlapa koji je igrao sa mnom u Anderlehtu. Igrao sam protiv nekoliko njihovih fudbalera dok sam bio u Holandiji. Znali smo mi sve što oni rade na terenu, ali smo iz nepažnje primili golove. To je sve škola, sada ćemo biti dosta spremniji jer znamo šta nas čeka", priča Luka Adžić.

Čukarički je najveće probleme Tventeu napravio nakon trostruke izmene na poluvremenu. Trener Kerkez poslao je na teren Luku Adžića, Vladimira Lučića i Samjuela Ovusua, koji su se dobro rastrčali protiv rivala iz Holandije. Ekipa koja je dominirala prvim delom meča sada je morala i da se brani, ali Adžić smatra da bi i njemu bilo teško u prvom delu meča.

"Imamo veliki roster igrača, a svi imaju kvalitet. Uvod u utakmicu je bio mnogo teži, teret je bio veći na početku. Možda bi i nama bilo teže da smo počeli utakmicu, ušli smo u igru kada nismo imali šta da izgubimo. Morali smo da rizikujemo i bili smo rasterećeniji. Jeste da je Tvente veći klub od Čukaričkog i da njihov igrači imaju više iskustva, ali će u revanšu biti sve otvoreno. Nadigravaćemo se sa njima."

Ovo su golovi sa prvog susreta:

Čukarički - Tvente 1:3
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Tokom prethodnih sezona Luka Adžić igrao je za klubove iz Belgije i Holandije, pa mu takav stil fudbala nije stran. On i danas veruje da ima kvalitet za nivo koji zahtevaju lige u tim zemljama, ali je sada ponovo u Srbiji.

"Ja mislim da imam kvalitet da igram na tom nivou. Nisam se uklopio u Cvoleu, u Emenu sam se uklopio i nije mi se dalo da tamo ostanem. Onda sam video da je Čukarički najbolja opcija za mene. Mislim da ću ovde uz dobar rad da se vratim na nivo na kojem sam bio. Presudilo je što mogu da imam kontinuitet utakmica i vratim samopouzdanje. Razlika u srpskom fudbalu nije velika u odnosu na period kada sam otišao. Oseća se boljitak, ekipe su se pojačale jer je veliki ulog ove sezone. Svaka ekipa ima nekoliko opasnih igrača", ističe bivši igrač Zvezde.

Da li je taj odlazak u Belgiju došao prerano?

"Takve su bile okolnosti, otišao sam u veliki klub. Ja sam u tom momentu i bio i nisam bio spreman da odem. Možda sam i ja kriv za to, zapravo za većinu stvari krivim sebe. Imao sam ja iskustvo seniorskog fudbala, nisam bio previše mlad. Ne kajem se, dosta sam toga prošao, sakupio sam iskustvo. Mislim da sam i dalje mlad igrač i mogu da se vratim na taj nivou. U Čukaričkom mogu da to da ostvarim jer je ovo jako stabilan i organizovan klub", zaključio je krilni napadač.