Dogovor?

PARTIZAN HOĆE DA SPASI LJAJIĆEVU KARIJERU! Adem 15 meseci bez fudbala, povratak u Humsku je rešenje!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Partizana Adem Ljajić dobio bi priliku da oživi karijeru koja je već mesecima u stagnaciji.

Adem Ljajić - Partizan
Izvor: MN Press

Vremena u prelaznom roku je sve manje, Partizanu su neophodna pojačanja, a Adem Ljajić i dalje nema klub. Nešto što bi u prethodnim sezonama bilo tretirano kao transfer bomba u Humskoj, sada bi moglo da se dogodi stidljivo, bez velike pompe i očekivanja navijača da će novo pojačanje kompletno promeniti sezonu.

Adem Ljajić u poslednjih 15 meseci nije igrao takmičarski fudbal, a čini se da mu je trenutno daleko i transfer u Saudisjku Arabiju iz koje je prethodnih dana stigao poziv Rudija Garsije, nekadašnjeg trenera Rome. Zajedno su radili u Rimu, ali se čini da dogovor sa Al Naserom nije blizu. Pokušaće to da iskoristi Partizan, prenosi "Mozzartsport".

Zbog toga bi Adem Ljajić mogao da traži dalje. On je od kraja prethodne sezone slobodan igrač i nema sumnje da bi bio važno pojačanje za tim Ilije Stolice. Nakon odlaska čak 14 fudbalera iz prethodne sezone, treneru Partizana nije stigao dovoljan broj kvalitetnih zamena, pa ekipa vapi za osveženjima. Ljajić bi doneo kreaciju, a pitanje je samo koliko bi mu vremena bilo potrebno da uhvati takmičarski ritam u kojem je ostatak tima.

U međuvremenu, Ljajić je deo leta proveo i u Srbiji, a u Novom Pazaru gledao je okršaj tima iz rodnog grada i crno-belih. Pogotkom Miloša Mijića sa bele tačke Pazarci su osvojili tri velika boda na koji koji je obeležilo i isključenje Siniše Saničanina, ali i manjak kreativnosti tima iz Humske. Baš tada čelnicima Partizana javila se ideja o Ljajićevom povratku u Humsku.

Da li će se to desiti, ostaje da se vidi u narednim danima, pošto Adem Ljajić i dalje vaga. Ponuda sa istoka postoji, ali bi on radije da sačeka i neku iz Evrope. Posebno su oči uprte ka Italiji, gde je nosio dres Fiorentine, Rome, Intera i Torina. Zbog partija u Seriji A bio je i reprezentativac Srbije dugi niz godina, sa čak 47 nastupa za reprezentaciju.