Potpisano!

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA SE SELI NA DRUGI KRAJ SRBIJE: Kad im fali napadač, uzmu ga iz Vojvodine!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji napadač Partizana završio je deo karijere u Vojvodini, ali ostaje u Superligi.

Izvor: MN Press

Nekadašnji napadač Partizana ima novi klub! Nakon povratka u srpski fudbal koji nije bio baš sjajan jer prethodne sezone u dresu Vojvodine postigao samo četiri gola na 16 utakmica, Bojan Matić (30) seli se na jug. U nastavku šampionata od će nositi dres Napretka iz Kruševca.

Ekipa Dušana Đorđevića tako će u veoma kratkom roku dobiti dva pojačanja u napadu iz Vojvodine, pošto su nedavno baš iz Novog Sada doveli Nebojšu Bastajića, koji je već počeo da trese mreže u novom klubu. On je bio prvi strelac Kruešvljana u tekućoj sezoni, a nadaju se u Napretku da b i Matić mogao da im donese efikasnost.

Njima dvojici će se za mesto u timu suprotstaviti Bojan Čečarić, a sva trojica će imati zadatak da konačno reše neefikasnost tima sa stadiona pod Bagdalom. Napredak je trenutno poslednjeplasirani tim Superlige sa samo jednim osvojenim bodom iz prve četiri utakmice u novoj sezoni, a Radnik iz Surdulice je jedina ekipa sa manje postignutih golova.

Kruševljani nisu tresli mrežu rivala u prve tri runde, a zatim je pomenuti Bastajić dao dva gola u porazu od Javora (4:2), pa novi tim Bojana Matića ima na svom kontu samo remi protiv Voždovca.

Podsećamo, Bojan Matić je za Partizan igrao u sezonama 2019/20 i 2020/21, a na 22 meča u dresu tima iz Humske postigao je četiri gola. Nakon toga je otišao na pozajmicu u grčki Atromitos, odakle se vratio u srpski fudbal da po drugi put obuče Vošin dres. Pre Partizana Matić je nastupao za Jedinstvo iz Novog Bečeja, Sentu, Zemun, Loznicu, Mačvu i Seul u Južnoj Koreji.

Pogledajte predstavljanje Matića: