VELIKA PRILIKA!

ZVEZDIN PROMAŠAJ PRED LIGOM ŠAMPIONA, A IGRAO JE U DRUGOJ LIGI! Ljubio zgodnu Srpkinju, sad ima šansu za veliki povratak

Autor Nebojša Marković

Erik Jirka je na pragu potpisa za Viktoriju Plzenj.

Izvor: instagram/printscreen/heenniia/jirka_e33

Dugo je Crvena zvezda pokušavala da nađe odgovarajuće krilo u inostranstvu dok nije "pogodila" sa Usmanom Bukarijem, a među promašajima crveno-belih bio je i Erik Jirka.

Slovački fudbaler već odavno nije u Zvezdi, otišao je u drugu ligu Španije, a sada bi mogao da nju zameni Ligom šampiona, pošto je blizu prelaska u Viktoriju Plzenj!

Jirka je u Zvezdu stigao iz Spartaka iz Trnave 2019. godine, nakon što se dobro pokazao u mečevima protiv srpskog šampiona, ali se nije dobro snašao ni u Ljutice Bogdana ni u Radničkom iz Niša.

Posle epizode u Gorniku u Poljskoj, napustio je Zvezdu i prešao u Španiju. Tamo je igrao u Miranes i Real Ovijedu u Segundi, ali sada se njegova karijera okreće u suprotnom pravcu pošto bi uskoro mogao da zaigra u Ligi šampiona!

Izvor: MN Press

Jirka je stigao u Češku nakon raskida ugovora sa Ovijedom i trebalo bi da potpiše trogodišnji ugovor sa Viktorijom. Ekipa iz Plzenja će u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona naredne nedelje igrati protiv Karabaga.

Tako bi Jirka od Segunde do Lige šampiona mogao da ode u razmaku od mesec dana. Inače, tokom boravka u Srbiji, Jirka je pažnju privukao i romantičnom vezom sa zanosnom Ksenijom Đorđević.

Jedno vreme je Slovak bio i veren Srpkinjom, ali je na kraju njihova ljubav "pukla". Slično je bilo i sa Jirkom i Zvezdom, sa kojom nije uspeo da se domogne Lige šampiona. Možda to uspe u Viktoriji. Ovo je bivša verenica Erika Jirke: