KRAJ

PARTIZAN ODMAH SMENIO STOLICU! Navijači skandirali "ILIJA ODLAZI", a uprava ga otpustila nakon šamara u Humskoj!

Autor Nemanja Stanojčić

Uprava kluba smenila trenera istog trenutka kada je ispao iz Lige Evrope, prenose mediji.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Trener Partizana Ilija Stolica dobio je otkaz posle ispadanja iz Lige Evrope. AEK iz Larnake je eliminisao crno-bele u burnoj večeri u Humskoj, prošao u plej-of, a ova eliminacija je koštala posla šefa struke crno-belih, prenosi "Kurir".

Prema informacijama koje stižu odmah posle meča, šef struke crno-belih smenjen je posle neuspeha i katastrofalnog početka sezone. Ekipu čeka Liga konferencija, a uz to i već značajan zaostatak za Crvenom zvezdom od sedam bodova.

"Ne mislim da bolja ekipa ide dalje, večeras smo počeli dobro, kontrolisali smo sve kako treba, desile su se greške koje su uslovile da odigramo nerešeno i da ispadnemo iz Lige Evrope. Teška situacija. Teško je naprasno analizirati, imali smo dva puta rezultat, ne mislim da je celo drugo poluvreme bilo problematično, ali primili smo gol, nismo uspeli da ga postignemo, Kvinsijeva stativa... Nemamo sreću u svim ovim utakmicama, možda je nismo ni zaslužili", rekao je Stolica u izjavi za "Arenu sport" odmah po završetku meča.

Dok je išao ka tunelu sa tribina se orilo "Ilija odlazi", pa je usledilo novo skandiranje za čelnike kluba i "Uprava napolje". Izgleda da srpski stručnjak neće dobiti priliku da vodi tim na Malti u narednom kolu za plasman u Ligu konferencija. Hoće li Partizan do tada uspeti da pronađe novog šefa struke?

Stolica je dobio otkaz posle samo 65 dana. Vodio je tim na četiri utakmica u Superligi i zabeležio je samo jednu pobedu i to u prvom kolu protiv Javora. Od tada su kola krenula nizbrdo. Usledila su dva remija (sa Radničkim u Nišu i TSC-om u Humskoj), pa poraz u Novom Pazaru.

Posle poraza na Kipru crno-beli odložili su meč sa Napretkom kako bi se fokusirali na revanš. Izgleda da ni to nije pomoglo pošto je tim iz Larnake remijem došao do cilja i prolaza u narednu rundu i duel sa Dnjeprom.

Uz to treba podsetiti i da je sportski direktor Ivica Iliev podneo ostavku zbog neslaganja sa čelnicima kluba oko ostanka Stolice. Trener je ostao, stigla su pojačanja poput Andrije Pavlovića. Izgleda da će neko novi sesti na užarenu klupu.