Gotovo!

BOMBA U BORCU - LALATOVIĆ DOVEO DŽIGIJA: U Partizanu bio najveći talenat, u Srbiji suspendovan, a preživeo je DRAMU!

Autor Dušan Ninković

Krilni fudbaler biće poslednje u nizu Lalatovićevih pojačanja, a sa Ninkovićem u timu Borac će dobiti brzinu i kreativnost.

Izvor: MN Press/MONDO/Dragan Šutvić

Nastavlja se veoma aktivan letnji prelazni rok za Borac iz Banjaluke. Nenad Lalatović dobija još jedno zvučno pojačanje, a u redove "Velikana iz Platonove" stiže Nikola "Džigi" Ninković. Nekada najtalentovaniji đak Partizanove fudbalske škole dogovorio je saradnju sa banjalučkim timom.

Kako prenosi "RTRS" ugovor srpskog fudbalera i Borca biće potpisan čim ofanzivac prođe lekarske preglede u Banjaluci!

Ninković je prethodnu sezonuproveo u novosadskom Proleteru, koji se ugasio nakon ispadanja iz Superlige. Zvanično, taj klub se fuzionisao sa Novim Sadom i u aktuelnom prvenstvu nadmeće se u Prvoj ligi Srbije, ali je već krajem prošlog prvenstva bilo jasno da Džigi neće ostati u timu. U tome ga je sprečila i suspenzija koju je zaradio.

Zbog udaranja Marka Mirića i sukoba sa sudijom Milanom Mitićem, Ninković je dobio četiri meča suspenzije. Dve utakmice odradio je u prethodnom prvenstvu, a još dve trebalo je da odradi u novoj sezoni Superlige. Ipak, on će se sada po drugi put u karijeri odseliti iz Srbije, a prvi put će zaigrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Inače, Nikola Ninković svojevremeno je bio jedan od najtalentovanijih igrača u Partizanovoj školi fudbala i crno-beli su od njega imali ogromna očekivanja. Pet godina je bio prvotimac i za to vreme osvojio je tri titule u Srbiji, da bi karijeru kasnije gradio kroz italijanske klubove.

Igrao je u Đenovi, Kjevu, Empoliju, Askoliju i Breši pre nego što se vratio u srpski fudbal. Pre Proletera Ninković je imao dugu pauzu u karijeri, izazvanu saobraćajnom nesrećom u kojoj je učestvovao krajem 2020. godine. Nakon nekoliko dana pušten je iz bolnice u Hrvatskoj ali je za potpuni oporavak bilo potrebno mnogo vremena.

Džigi, koji je nekada bio ljubimac navijača Partizana, često prati mečeve bivšeg kluba i svoje stavove iznosi na društvenim mrežama. Nedavno se radovao odlasku Ivice Ilieva, a imao je komentar i nakon eliminacije od AEK-a iz Larnake.