Gotovo

JUGOVIĆ, BATA MIRKOVIĆ, KOVAČEVIĆ, VLAHOVIĆ... I KOSTIĆ! Još jedan Srbin obukao dres NAJVEĆEG kluba u Italiji (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Srpski krilni napadač poslao prvu poruku navijačima Juventusa u dresu novog kluba - italijanske "Stare dame".

Izvor: Instagram/juventus

Zvanično je! Krilni napadač reprezentacije Srbije Filip Kostić (29) novi je igrač Juventusa i to je "Stara dama" objavila na svojim klupskim profilima na društvenim mrežama. Na taj način, Kragujevčanin je stao u red naših velikih igrača koji su nosili dres najvećeg italijanskog kluba – posle Vladimira Jugovića, Darka Kovačevića, Zorana Bate Mirkovića, Miloša Krasića, Dušana Vlahovića...

"Ćao, ćao bjankoneri, srećan sam što sam ovde, napred Juventus", rekao je Filip na engleskom jeziku, a u narednom periodu će sigurno savladati i italijanski. On je prethodnih osam godina igrao u Nemačkoj, za Štutgart, Hamburg i od 2018. za Ajntraht, iz kojeg je došao u Torino kao aktuelni osvajač Lige Evrope i jedan od najboljih krilnih igrača na Starom kontinentu.


Kostić će uz Vlahovića i saigrače zaigrati u novoj sezoni Serije A od ponedeljka, 15. avgusta, u utakmici protiv Sasuola na Torinu, a ostaje da se vidi da li će trener Maks Alegri računati na njega od prvog meča.

Kostić je ponikao u Radničkom 1923 i iz Kragujevca je otišao u Holandiju, kada je zaigrao za Groningen. Prošlog leta takođe je dovođen u vezu sa italijanskim klubovima, bio je blizu Laciju, ali je ipak ostao u Ajntrahtu i to se ispostavilo kao odličan potez, jer je sa čuvenim nemačkim klubom osvojio evropski trofej i imao odličnu sezonu.